ΑρχικήinetCorallia gi-Cluster - Τρία χρόνια δραστηριότητας με επιτυχία!

Corallia gi-Cluster – Τρία χρόνια δραστηριότητας με επιτυχία!

gi-Cluster CoralliaΜετρώντας τρία χρόνια από την εκκίνηση της δραστηριότητάς του σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους διεθνώς, το gi-Cluster του Corallia καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα που αποκαλύπτουν τη δυναμική του κλάδου των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

Σήμερα, ένα σύνολο 40 επιχειρήσεων και 10 ερευνητικών και ακαδημαϊκών φορέων, περισσότερα από 20 προϊόντα στο στάδιο της ανάπτυξης και πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ ετήσιες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη από τα μέλη του cluster, καταδεικνύουν την πρόοδο που σημειώνει ο κλάδος στην Ελλάδα. H συνεχής διεύρυνση του οικοσυστήματος του gi-Cluster αποτυπώνεται με την αύξηση του αριθμού των μελών κατά 317% μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο gi-Cluster έχει η Intralot. Εάν αφαιρεθεί από το σύνολο, οι υπόλοιπες εταιρείες-μέλη του έχουν αθροιστικό κύκλο εργασιών 100 εκατομμύρια ευρώ, δημιούργησαν 55 νέες θέσεις εργασίας το περασμένο έτος  και κατέγραψαν αύξηση του τζίρου τους κατά 30%, με περίπου το 60% να προέρχεται από εξαγωγές.

«Θεωρώ ότι η δημιουργική οικονομία, και ειδικά οι τομείς των νέων ψηφιακών μέσων και λογισμικού στους οποίους εστιάζουμε, αποτελεί έναν κλάδο με διεθνή απήχηση, ικανό να προσελκύσει ταλέντο και επενδύσεις, να διασυνδέσει δημιουργούς και επιχειρηματίες και να αποτελέσει βασικό παράγοντα επιτυχίας στη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού μοντέλου στην Ελλάδα», υποστήριξε ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, co-founder & Chief Development & Operations Officer του Corallia και μέλος του συντονιστικού συμβουλίου του gi-Cluster.

Οι προτεραιότητες για το μέλλον, έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν για την επόμενη πενταετία αφορούν στην αξιοποίηση του «clustering effect» και του οφέλους που παραδοσιακά εμφανίζεται στους κόλπους συναφών οικοσυστημάτων, προκειμένου να υλοποιηθούν αναπτυξιακές παρεμβάσεις, όπως είναι η ανάπτυξη υποδομών ευρείας κλίμακας, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, η υποβοήθηση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων, καθώς και δράσεις διεθνοποίησης και εξωστρέφειας.

Πρωτεύουσα σημασία δίνεται και στη διασύνδεση επιμέρους δημιουργικών κλάδων της οικονομίας με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών εφαρμογών και τεχνολογιών, την ψηφιοποίηση πολιτιστικού περιεχομένου και τη δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

To gi-Cluster συστάθηκε στις αρχές του 2012, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού, έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS