ΑρχικήinetΕκπαιδευτικός κολοσσός παρακολουθεί τα social accounts μαθητών

Εκπαιδευτικός κολοσσός παρακολουθεί τα social accounts μαθητών

social accountsH Pearson, η παγκοσμίως μεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, προέβη σε παρακολούθηση social accounts, λογαριασμών κοινωνικών δικτύων μαθητών κατά την διάρκεια εξετάσεων (PARCC Common Core Tests), αναφέρει ο Bob Bruan στην ιστοσελίδα του, αποκαλώντας μάλιστα την ενέργεια «κατασκοπεία».

Oι εξετάσεις PARCC πραγματοποιούνται σε διάφορες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου και του New Jersey, όπου μία επόπτης έστειλε επιστολή αποκαλώντας την πρακτική αυτή «κάπως ενοχλητική».

Η Pearson δήλωσε στην Washington Post πως πραγματοποίησε έλεγχο στα social accounts των εξεταζόμενων ώστε να βεβαιωθεί πως κανείς δεν θα αντιγράψει και επισήμανε πως ως στόχο είχε την δίκαιη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Στην επιστολή της η Elizabeth Jewett, επόπτης της Watchung Hills Regional High School District, επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας την είχε ενημερώσει για το γεγονός πως η Pearson ήλεγχε τους λογαριασμούς των μαθητών κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

Περιέγραψε μάλιστα ένα περιστατικό. Η Pearson είχε επικοινωνήσει με την κρατική υπηρεσία αναφορικά με έναν μαθητή ο οποίος τουίταρε την ώρα της εξέτασης την εικόνα μίας εκ των ερωτήσεων. Αυτή η  καταγγελία οδήγησε το τμήμα εκπαίδευσης να ζητήσει πειθαρχικά μέτρα.

Η επόπτης αφού εξέτασε τον ισχυρισμό, συμπέρανε πως όντως ο μαθητής είχε αναρτήσει tweet σχετικό με την εξέταση, αλλά χωρίς εικόνα και μάλιστα μετά το πέρας της εξέτασης. Πρόσθεσε επίσης πως η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή «ανησυχούσε υπερβολικά για την πιθανότητα τα tweets του παιδιού της να ελέγχονται από τo DOE».

Η Jewett συνεχίζει γράφοντας πως η παρακολούθηση μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τις ανησυχίες των γονέων σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών τους και ενδεχομένως να τους οδηγήσει να αποτρέπουν τα παιδιά τους απ’ το να συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Το τμήμα εκπαίδευσης δεν έχει ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα για περαιτέρω σχολιασμό.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS