ΑρχικήsecurityΈνοχος ο διαχειριστής της Silk Road, “Samesamebutdifferent”

Ένοχος ο διαχειριστής της Silk Road, “Samesamebutdifferent”

Silk Road owner prisonΟ 42άχρονος Αυστραλός Peter Nash ομολόγησε την ενοχή του στο US District Court σχετικά με το Silk Road την περασμένη εβδομάδα και αποδέχθηκε τις κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και οι δύο κατηγορίες που αποδίδονται στον Nash αφορούν τον ρόλο του στην Silk Road, την μεγαλύτερη μαύρη online αγορά ναρκωτικών.

Η κατηγορία του αποδόθηκε περίπου έναν μήνα μετά την καταδίκη του Ross Ulbricht ως «εγκεφάλου» που κρύβεται πίσω από τη Silk Road. Ο Nash χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα όπως “Samesamebutdifferent”, ” “Batman73,” “Symmetry,” or “Anonymousasshit” και εργάστηκε στο φόρουμ για 10 μήνες, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

«Οι συντονιστές του φόρουμ ήταν υπεύθυνοι, μεταξύ άλλων, για τον έλεγχο της δραστηριότητας των χρηστών στο φόρουμ και σχετικά με συζητήσεις γύρω από αυτό, την παροχή πληροφοριών για το πώς θα εξασκήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στους “δρόμους” της Silk Road, αλλά και την αναφορά οποιουδήποτε σημαντικού προβλήματος που θα εντοπίζονταν στο site, στους administrators και στον Ulbricht. Oι μισθοί για μια τέτοια θέση κυμαίνονταν από 50.000-75.000$ τον χρόνο και ο Nash την κατείχε από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2013.

Το κατηγορητήριο εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, δύο μήνες μετά την αρχική σύλληψη του Ulbricht και περιλαμβάνει και δύο άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Silk Road τον Andrew Michael Jones, γνωστό και ως “Inigo,” και τον Gary Davis, γνωστό με το ψευδώνυμο “Libertas”, οι οποίοι εργάστηκαν επίσης σαν διαχειριστές του site. O Jones ομολόγησε την ενοχή του τον Οκτώβριο του 2014 και συνεργάστηκε με τις αρχές. Σύμφωνα με το Reuters κλήθηκε ως μάρτυρας στην δίκη του Ulbricht, αναφέρεται επίσης πως το δίπλωμα οδήγησης και τα chat logs του με τον Ulbricht παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ως ενοχοποιητικά στοιχεία. Η υπόθεση του Davis βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πάλι στο Reuters ο Nash αναφέρει πως δεν γνώρισε ποτέ την πραγματική ταυτότητα του DPR (Dread Pirate Roberts) παρότι εκείνος τον προσέλαβε στη Silk Road και υποστηρίζει πως αρχικά μπήκε στο site για να αγοράσει ναρκωτικά αλλά και για να «διευρύνει τις κοινωνικές του διασυνδέσεις» αλλά πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου οι αρχές εντόπισαν τον Nash μέσω της “Weekly Report” την οποία συνέταξε για τον DPR στις 2 Αυγούστου του 2013. Σχετική με τις κατηγορίες του για εμπορία ναρκωτικών είναι και η λίστα με «μείγματα και ουσίες σε ανιχνεύσιμη ποσότητα» διάφορων ναρκωτικών ουσιών, 1 κιλό ηρωίνης, 5 κιλά κοκαΐνης, 10 γραμμάρια LSD και 500 gr μεθαμφεταμίνης.

 

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS