ΑρχικήsecurityPhound! Eφαρμογή εντοπισμού και απενεργοποίησης κλεμμένων smartphones

Phound! Eφαρμογή εντοπισμού και απενεργοποίησης κλεμμένων smartphones

Με το Phound!, μια νέα δωρεάν εφαρμογή για το Android, όλοι έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν τις φορητές συσκευές και τα προσωπικά τους δεδομένα.

Phound
Δίνει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως διαγραφής του περιεχομένου της συσκευής, επαναφοράς της, λήψης φωτογραφιών με την μπροστινή της κάμερα και εμφάνισης μηνυμάτων

 

Η ονομασία της εφαρμογής προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «phone» (τηλέφωνο) και «hound» (κυνηγώ). Σκοπός της είναι να συμβάλλει στο γρήγορο εντοπισμό χαμένων συσκευών και στην προστασία των πολύτιμων πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες σε αυτές.

Το Phound! της Kaspersky Lab δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των συσκευών μέσω του portal «My Kaspersky». Αν μια συσκευή χαθεί ή κλαπεί, οι χρήστες μπορούν να αποκλείσουν τη λειτουργία της, αποτρέποντας έτσι τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτή. Επίσης, μπορεί να προχωρήσουν στον εντοπισμό της συσκευής μέσω GPS, δικτύου GSM ή δικτύου Wi-Fi. Για να γίνει η αναζήτηση της συσκευής ακόμα πιο εύκολη, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες με την μπροστινή της κάμερα ή να εμφανίσουν ένα μήνυμα στην οθόνη της συσκευής.

Αν το τηλέφωνο ή το tablet παραπέσει στο σπίτι ή στο γραφείο, ο χρήστης μπορεί να το εντοπίσει με τη βοήθεια της λειτουργίας «Alarm». Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής, η συσκευή παράγει έναν δυνατό ήχο, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι να εισάγει ένα κωδικό ασφαλείας. Ως τελευταία λύση, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Phound! για να αφαιρέσει όλα τα προσωπικά δεδομένα του από τη συσκευή και να διαγράψει την κάρτα SD εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων των επαφών, των μηνυμάτων, των φωτογραφιών κλπ. Ακόμη, μπορεί να πραγματοποιήσει μόνιμη επαναφορά της συσκευής, αν αυτό απαιτείται.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω του Google Play, για συσκευές με Android.

Πηγή: protothema.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS