ΑρχικήsecurityFinancial malware προσβάλει υπολογιστές του Aurora Health Care

Financial malware προσβάλει υπολογιστές του Aurora Health Care

Malware

Δίκτυα υπολογιστών και servers της εταιρείας Aurora Health Care, προσβλήθηκαν με malware σχεδιασμένο να συλλαμβάνει data logs από ιστοσελίδες που παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Το περιστατικό ανακαλύφθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2015, και η οργάνωση πήρε μέτρα για την αφαίρεση των κακόβουλων αρχείων από το δίκτυο υπολογιστών της. Φαίνεται ότι οι φάκελοι των ασθενών δε κινδύνευσαν, παρά μόνο τα αρχεία των συνεργατών.

Η εσωτερική έρευνα, που έγινε με τη βοήθεια εταιρείας ασφαλείας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το malware, υπόκλεπτε πληροφορίες που εισήγαγαν οι χρήστες, σε συγκεκριμένα workstations και σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τη έκθεση που συντάχθηκε προς ενημέρωση του προσωπικού της Aurora, το εγκατεστημένο malware περιείχε επίσης script για την παρακολούθηση των social media λογαριασμών.

Η εταιρεία προτρέπει όλους τους συνεργάτες, να αλλάξουν τους κωδικούς σύνδεσης σε όλους τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, ειδικά για τις υπηρεσίες που ασχολούνται με ιδιωτικές πληροφορίες. Επίσης προσφέρει δωρεάν υπηρεσία διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων για ένα έτος.

Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον, η εταιρεία προχώρησε σε γενική αναβάθμιση της ασφάλειας του δικτύου της. Τα συστήματα έχουν εξοπλιστεί με τεχνολογία που εντοπίζει πλέον, τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ενώ υπάρχει και κρυπτογράφηση στις μονάδες αποθήκευσης των υπολογιστών.

Μάλιστα έχουν πάρει την ασφάλεια πολύ σοβαρά και προετοιμάζουν προγράμματα εκπαίδευσης και επίγνωσης για τους συνεργάτες τους, ώστε να ενημερωθούν περισσότερο σχετικά με τους κινδύνους.

Η Amy Rislov, επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνων πόρων, παρέχει ένα σύνολο οδηγιών για να διατηρηθεί η ασφάλεια τόσο των υπολογιστών της Aurora όσο και των χρηστών του. Συνιστάται στους συνεργάτες, να μην έχουν πρόσβαση σε διευθύνσεις URL ή συνημμένα που προέρχονται από ύποπτες διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και να απέχουν από την πρόσβαση σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης από τους σταθμούς εργασίας της Aurora.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS