ΑρχικήinetWindows 10: Sign-in με αναγνώριση προσώπου και όχι μόνο!

Windows 10: Sign-in με αναγνώριση προσώπου και όχι μόνο!

windows 10Με βιομετρική ταυτοποίηση για όλες τις συσκευές με Windows 10, ελπίζει η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού να «πονοκεφαλιάσει» τους απανταχού hackers.

Η Microsoft θα μετατρέψει τα σώματά μας σε «ζωντανά» passwords. Με τα Windows Hello, οι επίδοξοι χρήστες των Windows 10, θα έχουν την δυνατότητα να συνδέονται στους υπολογιστές τους μέσω του δαχτυλικού τους αποτυπώματος, του προσώπου ή ακόμα και της ίριδας του ματιού τους! Η εταιρία αναμένεται να λανσάρει τα Windows 10 μέσα στο 2015.

«Εσείς και μόνο εσείς μαζί με τη συσκευή σας, είστε τα κλειδιά για να απολαύσετε την εμπειρία θα προσφέρουν τα Windows 10.» αναφέρει ο  Joe Belfiore, συνεργάτης της Microsoft σε ένα blog post, και συμπληρώνει «όχι κάποιος τυχαίος συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών που είναι εύκολο να ξεχαστεί ή να παραβιαστεί.»

Όπως επισημαίνει εύλογα ο Belfiore, ζούμε σε μια εποχή διαρκούς cyberthreat. Το hacking είναι πλέον full-time job, με εκατοντάδες επαγγελματίες cybercriminals, που παραβιάζουν υπολογιστικά συστήματα εταιριών, τραπεζών μέχρι και κυβερνητικών οργανισμών.

Παρόλες τις συνεχείς απειλές, οι καταναλωτές εξακολουθούν να βασίζονται σε passwords για να ξεκλειδώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στα e-mails τους. Ταυτόχρονα η χρήση του ίδιου password σε διαφορετικά websites για μνημονικούς λόγους δεν βοηθάει, καθώς επιτρέπει στους hackers να περάσουν από τα πιο ευάλωτα sites στα πιο ασφαλή, και το πρόβλημα όλο και μεγαλώνει.

Η βιομετρική ταυτοποίηση επιβεβαιώνει «ποιος είναι ποιος» από τα φυσικά χαρακτηριστικά και υπόσχεται ένα επιπρόσθετο τείχος ασφαλείας ανάμεσα στις συσκευές και τους κακόβουλους τρίτους.

Αν και ένα δακτυλικό αποτύπωμα είναι πάντοτε πιο ασφαλές από ένα οποιοδήποτε password, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ανησυχούν για το αν οι hackers μπορούν με κάποιο τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση και στα βιομετρικά τους στοιχεία.

Ο Belfiore τους συμβουλεύει να μην ανησυχούν. Επιχειρηματολογεί λέγοντας πως η εταιρία αντιλαμβάνεται την βαρύτητα του να παραμείνουν ασφαλή τα βιομετρικά στοιχεία, και μας πληροφορεί πως αυτά θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα στους χρήστες.

Η διασημότερη εταιρία λογισμικού, σχεδιάζει μάλιστα σταδιακά, να προωθήσει το νέο της προϊόν και σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων. Αρχικά η εφαρμογή θα είναι συμβατή μόνο με συγκεκριμένες συσκευές που παρέχουν την δυνατότητα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και εν συνεχεία η εταιρία σκοπεύει να λανσάρει την RealSense 3D Camera που χρησιμοποιείται ήδη σε κάποια επιλεγμένα gadgets και ενσωματώνει τεχνολογίες ανίχνευσης βάθους και υπερύθρων, ώστε να εντοπίζει την θέση των αντικειμένων στο χώρο.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS