ΑρχικήinetΤο Facebook θέτει τέλος στην λογοκρισία του θηλασμού

Το Facebook θέτει τέλος στην λογοκρισία του θηλασμού

Facebook

Τέλος στην λογοκρισία του θηλασμού βάζει το Facebook – To κίνημα των “brelfies” ανάγκασε το κοινωνικό δίκτυο να αναθεωρήσει την πολιτική του περί έκθεσης γυμνού

Η πολιτική του Facebook έχει πολλές φορές κατηγορηθεί ως άδικη απέναντι στο γυναικείο στήθος. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες χρηστών το Facebook αποφάσισε τελικά να σταματήσει την λογοκρισία στις φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν, τις οποίες μέχρι τώρα έκρινε ως ακατάλληλες σύμφωνα με τους κανονισμούς του περί έκθεσης γυμνού.

Το νέο καταστατικό του δημοφιλέστατου κοινωνικού δικτύου, Facebοοk’s Community Standards, αναφέρει: “Ορισμένες φωτογραφίες γυναικείου στήθους στις οποίες φαίνεται η θηλή τους περιορίζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς, αλλά πάντα επιτρέπουμε φωτογραφίες γυναικών που συμμετέχουν ενεργά στο θηλασμό ή που δείχνουν μετεγχειρητικά σημάδια μαστεκτομής. Οι περιορισμοί στην έκθεση γυμνού όσο και σεξουαλικής δραστηριότητας ισχύουν επίσης και για το ψηφιακά δημιουργημένο περιεχόμενο, εκτός και αν το περιεχόμενο αναρτάται για εκπαιδευτικούς, χιουμοριστικούς ή σατιρικούς σκοπούς.”

Οι αναθεωρημένοι κανονισμοί δηλαδή επιβεβαιώνουν ότι όλες οι φωτογραφίες που αναρτώνται για εκπαιδευτικούς λόγους θα επιτρέπονται κανονικά. Η αλλαγή της πολιτικής του Facebook ενδέχεται να επηρεάστηκε και από το οργανωμένο κίνημα των #brelfies κατά το οποίο εκατοντάδες μητέρες από όλο τον κόσμο ανέβαζαν σε κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες τους ενώ θήλαζαν τα μωρά τους, επισημαίνοντας ότι ο θηλασμός είναι η πιο φυσική πράξη του κόσμου και όχι μία πράξη που θα πρέπει να θεωρείται ακατάλληλη ή ακόμα και χυδαία επειδή συμπεριλαμβάνει το γυμνό γυναικείο στήθος.

Το κίνημα των brelfies πυροδότησε ο αποκλεισμός μίας φωτογραφίας της χρήστριας Kaya Wright, μητέρας δύο παιδιών, την οποία είχε ανεβάσει η ίδια τον περασμένο μήνα. Η ίδια είχε πει τότε: “Στην αρχή νόμιζα πως είχε γίνει κάποιο λάθος. Το Facebook με ενημέρωσε πως η φωτογραφία είχε αναφερθεί από άλλους χρήστες για έκθεση γυμνού, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούσες να δεις τίποτα ακατάλληλο εκτός από εμένα να θηλάζω το παιδί μου. Μετά από λίγο ένιωσα απογοήτευση στη συνειδητοποίηση ότι κάποιος από τους φίλους μου είχε κάνει report τη συγκεκριμένη φωτογραφία.”

breast_feeding

Πηγή: lifo.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS