ΑρχικήsecurityΥψηλά νούμερα περιστατικών για το Downloader Upatre στις ΗΠΑ

Υψηλά νούμερα περιστατικών για το Downloader Upatre στις ΗΠΑ

downloader

Από την αρχή του έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι η χώρα με τις περισσότερες καταγραφές προβλημάτων από το downloader malware Upatre, με αριθμό μάλιστα που ξεπερνά τα 5,000,000.

Το Upatre χρησιμοποιείται ως μέσο διανομής άλλων κακόβουλων λογισμικών με  δυνατότητες, όπως η αποστολή spam μηνυμάτων και η απενεργοποίηση συγκεκριμένων διαδικασιών που εκτελούνται σε ένα υπολογιστή, ώστε να υποκλαπούν ευαίσθητες πληροφορίες.

Οι προτίμηση που δείχνουν οι hackes για τις ΗΠΑ είναι γνωστή και από τον χάρτη με τις χώρες που έχει διανεμηθεί το downloader Upatre, φαίνεται ότι η στόχευση τους στη χώρα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από όλα τα άλλα μέρη του κόσμου. Σύμφωνα με στοιχεία από το Microsoft Malware Protection Center (MMPC),  δεύτερη χώρα που εμφανίζεται ο Upatre είναι η Ιρλανδία με 789,970 καταγραφές, σχεδόν επτά φορές λιγότερες από τις ΗΠΑ.

Οι καταγραφές συμβάντων για τις υπόλοιπες χώρες είναι, λιγότερες από 100.000, στον Καναδά, λαμβάνοντας την τρίτη θέση με 97,608. Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (75,550), η Αυστραλία (26,156), η Γαλλία (19,098), η Ισπανία (16,335), το Μεξικό (15,734) και η Ιαπωνία (15,176).

Το Upatre  διανέμεται στους υπολογιστές μέσω e-mails που μεταφέρουν το downloader ξεκινώντας από συστήματα όπως τα botnets, Hesden και Cutwail. Αφού ο υπολογιστής έχει προσβληθεί, το Upatre συνδέεται σε ένα C&C server, ώστε να λάβει την οδηγία για το malware που θα κατεβάσει στον σύστημα.

Ο Patrick Estavillo, μηχανικός λογισμικού της Microsoft, αναφέρει ότι το dοwnloader κάνει συνήθως εγκατάσταση των πακέτων Hesden και Cutwail, ώστε να επιταχυνθεί η διάδοση του malware μέσω spam email, μια τυπική μέθοδος για τέτοιου είδους απάτες. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και ο υψηλός αριθμός καταγραφών μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS