ΑρχικήinetSamsung: θέλει προσιτά smartphones να διαθέτουν 128GB internal storage

Samsung: θέλει προσιτά smartphones να διαθέτουν 128GB internal storage

Ο κολοσσός της τεχνολογίας, Samsung, εισήγαγε ένα νέο τσιπ για να καταστεί αυτό δυνατό

Samsung new chip

Συνήθως, όταν ένα νέο high-end smartphone έρχεται στην αγορά, μπορείτε να είστε αρκετά βέβαιοι ότι ο κατασκευαστής θα προσφέρει και μια έκδοση των 128GB. Το iPhone 6 διαθέτει μια τέτοια εξέλιξη και έτσι θα γίνει και για το Galaxy S6.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μοντέλα τηλεφώνων, όπως είναι αυτά, είναι αρκετά ακριβά και δεν είναι όλοι πρόθυμοι να πληρώσουν για να έχουν ενσωματωμένη την επιπλέον χωρητικότητα αποθήκευσης.

Όσον αφορά τα φθηνότερα κινητά τηλέφωνα, αυτά συνήθως φτάνουν μέχρι τα 32GB. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Η εταιρεία εντόπισε μια ευκαιρία, έτσι ώστε σύντομα να είστε σε θέση να αγοράσετε ένα προσιτό σε τιμή τηλέφωνο με 128GB εσωτερική μνήμη. Θέλει να εφαρμόσει νέα μνήμη υψηλής απόδοσης για κινητά, με βάση την τεχνολογία eMMC 5.0 σε φιλικές προς το πορτοφόλι κινητές συσκευές.

Το 128GB 3-bit NAND-based τσιπ της απευθύνεται κυρίως στην αγορά κινητής τηλεφωνίας mid-range, και έτσι το μέσο tablet και smartphone θα επωφελείται από αυτό.

Συσκευές, όπως το Galaxy S6, χρησιμοποιούν σήμερα την πιο προηγμένη και πιο γρήγορη Universal Flash Storage του προτύπου UFS 2.0. Συνεπώς, η στιγμή είναι κατάλληλη έτσι ώστε το eMMC 5.0 να περάσει σε πιο προσιτές μηχανές.

Το νέο τσιπ 128GB μπορεί να επιτύχει διαδοχική ανάγνωση δεδομένων με ταχύτητα έως 260 MB / s. Όσο για τις λειτουργίες ανάγνωσης και εγγραφής, μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 6.000 IOPS και 5,000 IOPS (λειτουργίες εισόδου / εξόδου ανά δευτερόλεπτο), αντίστοιχα.

Η Samsung πιστεύει ότι αυτό είναι αρκετό για τις προηγμένες λειτουργίες multi-tasking και υψηλής ευκρίνειας επεξεργασίας βίντεο.

Μια σημαντική πτυχή που η εταιρεία παρέλειψε να αναφέρει στο δελτίο τύπου της, είναι πότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του τσιπ και πότε αναμένεται να το δούμε να ενσωματώνεται σε κινητά τηλέφωνα.

Μόλις η νέα τεχνολογία αρχίζει να κυκλοφορεί σε OEM σε όλο τον κόσμο, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τα πρώτα προσιτά smartphones με 128GB εσωτερικής αποθήκευσης.

Επίσης, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε εάν η Samsung καταλήξει να τοποθετήσει την τεχνολογία σε μερικά από τα δικά της smartphones και tablets.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS