ΑρχικήinetΜηδενική ανοχή του Facebook στο Bulling αναφέρει η νέα πολιτική

Μηδενική ανοχή του Facebook στο Bulling αναφέρει η νέα πολιτική

facebook

Το Facebook, τη περασμένη Δευτέρα, εξέδωσε ένα νέο σύνολο ανακοινώσεων για τη ρύθμιση της πολιτικής της online κοινότητας, όσον αφορά τη προστασία των χρηστών σχετικά με το revenge porn, το bulling και άλλες απειλές που έχουν σκοπό την online παρενόχληση χρηστών.

«Θα δείξουμε μηδενική ανοχή για οποιαδήποτε συμπεριφορά εκθέτει τους ανθρώπους σε κίνδυνο, είτε κάποιος οργανώνει ή υποστηρίζει τη βία, ακόμη και εκτός του Facebook ή εκφοβίζει άλλους ανθρώπους», αναφέρουν η Monika Bickert, επικεφαλής του τμήματος όρων χρήσης του site, και o Justin Osofsky, Αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας λειτουργίας.

Το Facebook θα διαγράφει περιεχόμενο που φέρεται να στοχεύει, σκόπιμα, σε άτομα με σκοπό τη ταπείνωση ή τη διαπόμπευση τους, ή που να απειλεί ή να προωθεί σεξουαλική βία ή εκμετάλλευση. Επίσης θα διαγράφει σοβαρές απειλές προς δημόσια πρόσωπα, καθώς και μηνύματα μίσους.

Στα νέα πλαίσια, των πολιτικών αυτών, τίθεται και η συνεργασία του Facebook με τις αρχές, όταν θεωρηθεί ότι υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος για σωματική βία ή άμεσες απειλές για τη δημόσια ασφάλεια. Επεκτείνεται μάλιστα αυτό και στις προσφορές σεξουαλικών υπηρεσιών.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του Facebook δεν θα αναζητήσουν μέσα στο κοινωνικό δίκτυο για περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες. Θα εξακολουθήσει να υπάρχει το σύστημα των αναφορών από χρήστες που δέχονται ή ανακαλύπτουν τέτοιες παραβιάσεις, τις οποίες θα αναφέρουν, μαζί με τους λόγους για τους οποίους κάνουν την αναφορά και στη συνέχεια το Facebook, θα αποφασίζει αν θα αφαιρέσει το περιεχόμενο ή όχι.

Το μεγάλο πρόβλημα για το κοινωνικό δίκτυο είναι η εγκυρότητα και η σοβαρότητα των μηνυμάτων. Ορισμένα μηνύματα μπορεί να δημοσιεύονται απλά για πλάκα, οπότε δεν πρέπει να αναφέρονται, αλλά από την άλλη, σε περίπτωση που υπάρξει πραγματική απειλή που να οδηγήσει σε βία, τότε το κοινωνικό δίκτυο θα έχει πρόβλημα αν δεν έχει αναφέρει τα αντίστοιχα μηνύματα στις αρχές.

Σύμφωνα με στατιστικές του Φεβρουαρίου κάθε λεπτό περίπου 300,000 μηνύματα status αλλάζουν και 136,000 φωτογραφίες μεταφορτώνονται. Ο έλεγχος είναι μία αρκετά δύσκολη πρόκληση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS