ΑρχικήReviewsΈξυπνα παπούτσια από τη Xiaomi

Έξυπνα παπούτσια από τη Xiaomi

xiaomi

Η Κινέζικη εταιρεία smartphone και gadget Xiaomi, έχει ήδη μπει στο παιχνίδι των wearables, και σύντομα θα εξοπλίσει τους δρομείς στις προπονήσεις τους. Ο κατασκευαστής smartphones και gadget, αναπτύσσει ένα ζευγάρι έξυπνων παπουτσιών  για τρέξιμο, σε συνεργασία με τη Li-Ning, μια εταιρεία υποδημάτων της Κίνας με πελάτες όπως τον guard των Miami Heat, Dwayne Wade.

Κάθε ζεύγος έξυπνων παπουτσιών θα είναι εφοδιασμένο με chip στη σόλα ώστε να καταγράφεται η δραστηριότητα του αθλητή, μεταδίδοντας τα δεδομένα σε εφαρμογή για smartphone, κρατώντας στοιχεία για τη σωματική κατάσταση και τη πρόοδο του. Η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται παράλληλα με την εταιρεία Huami Technology, όπως είχε γίνει και με τα wearable Xiaomi Mi bands.

Προς το παρόν το σχέδιο είναι ακόμη στην ανάπτυξη, οπότε δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τη τιμή των παπουτσιών ή τη διαθεσιμότητα. Σύμφωνα όμως με τη Li-Ning, οι Κινέζοι αθλητές μπορούν να περιμένουν μια πολύ προσιτή τιμή.

Με μια όλο και πιό αυξανόμενη αγορά στις ΗΠΑ, που ενδιαφέρεται για fitness wearables, μένει να δούμε αν τα έξυπνα παπούτσια της Xiami, θα «περάσουν» τον ωκεανό. Η Li-Ning είναι ήδη γνωστή στο Αμερικάνικο κοινό, με αρκετούς διάσημους αθλητές πελάτες.  Φυσικά ο ανταγωνισμός θα είναι δύσκολος με αντιπάλους όπως ο αισθητήρας iPod, που έχει βάλει η Apple στα Nike από το 2006, αλλά και το miCoach Speed Cell της Adidas.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS