ΑρχικήsecurityΗ Κίνα αποδίδει στις ΗΠΑ επιθέσεις phishing βάσει IP

Η Κίνα αποδίδει στις ΗΠΑ επιθέσεις phishing βάσει IP

ip

Ο αριθμός των phishing websites που έχουν αναφερθεί στην Κίνα, διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι, με διευθύνσεις IP που φαίνεται να προέρχονται από τις Η.Π.Α και να προσπερνούν το Great Firewall της χώρας. Αυτό αναφέρει μία έκθεση που κυκλοφόρησε τη Παρασκευή, από το Internet Society of China και το National Computer Network Emergency Response Team, και ως είναι φυσικό μεταδόθηκε σε όλα τα δίκτυα μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Σε νούμερα, 2,1 φορές έχουν αυξηθεί τα phishing sites σε σχέση με το 2014, φτάνοντας τα 93,136, μέχρι το τέλος του έτους.

Οι αρχές της χώρας βρήκαν ότι 36,969 ιστοσελίδες στη χώρα έχουν μολυνθεί, ενώ 40,186 ιστοσελίδες βρέθηκαν να έχουν backdoor στο κώδικά τους. Το Xinhua ανέφερε επίσης ότι 4761 διευθύνσεις IP από τις Η.Π.Α, ελέγχουν περίπου 5580 Κινέζικα websites μέσω backdoor, επιτρέποντας απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπολογιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Πεκίνο αρέσει να δημοσιεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τέτοιες εκθέσεις, ώστε να δείξει στους πολίτες ότι είναι θύματα των επιθέσεων του Δυτικού κόσμου, στο κυβερνοχώρο.

Λαμβάνοντας υπόψη το αυστηρό έλεγχο της κυβέρνησης και του κόμματος, που υπάρχει σε όλες τις πτυχές της ζωής στην Κίνα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι αριθμοί που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα είναι ψεύτικοι.

Ο CEO της εταιρείας ασφαλείας, Charles Sweeney, αναφέρει μάλιστα ότι ο μεγάλος αριθμός των IP διευθύνσεων που φαίνεται να προέρχονται από τις Η.Π.Α και να ελέγχουν Κινέζικα websites δεν αποτελεί ένδειξη ότι οι hackers είναι Αμερικάνοι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS