ΑρχικήinetH γελοία morality police του AdSense της Google ξαναχτυπά

H γελοία morality police του AdSense της Google ξαναχτυπά

google-adsense

Πριν ένα χρόνο περίπου διαβάσαμε για ένα γελοίο περιστατικό όπου η Google AdSense απείλησε πως θα κόψει εντελώς τις διαφημίσεις στο techdirt.com, επειδή εμφάνιζαν ένα μουσικό βίντεο που έδειχνε κάποιον να χορεύει γύρω από ένα στύλο. Η morality police του AdSense υποστήριξε πως αυτή η είδηση, η οποία σχετιζόταν με μια νομική διαμάχη αναφορικά με το βίντεο, παραβίαζε τους όρους της υπηρεσίας σχετικά με το περιεχόμενο των διαφημίσεων καθώς περιείχε «στρατηγικά καλυμμένο γυμνό» και «άσεμνες προκλητικές πόζες». Απ’ ότι φαίνεται η ομάδα της εταιρίας δεν είναι ικανή να κρίνει τι είναι άξιο δημοσίευσης σύμφωνα με τις ανόητες πολιτικές της!

Μετά τη δημοσίευση αυτής της είδησης, μάθαμε από ανθρώπους στο εσωτερικό της Google, πως προσπαθούν να πιέσουν την εταιρία απλώς να απενεργοποιεί τις διαφημίσεις στις συγκεκριμένες σελίδες αντί να μπλοκάρει ολόκληρα τα accounts, κάτι όμως που είναι εξίσου ανούσιο εφόσον πολύ εύκολα θα μπορούσε το AdSense να διορθώσει τους όρους ώστε όταν οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε ειδήσεις με αντίστοιχο περιεχόμενο να μην απειλείται με κλείσιμο το account.

Φαίνεται πως η morality police της εταιρίας διαφημίσεων δεν το έχει ακόμα καταλάβει αυτό. Μια εβδομάδα πριν, προέκυψε μια ακόμη παρόμοια αναστάτωση όταν το AdSense απείλησε το antiwar.com με κλείσιμο του account του, όταν εντόπισε σε παλαιότερο άρθρο, φωτογραφίες με Αμερικανούς στρατιώτες να κακομεταχειρίζονται κρατούμενους στις φυλακές του Abu Ghraib στο Ιράκ. Φωτογραφίες διάσημες για την ειδησεογραφική αξία τους, αλλά ακόμη αντίθετες με τους όρους ηθικής του AdSense, αυτή τη φορά για «βίαιο ή ενοχλητικό περιεχόμενο συμπεριλαμβανομένων κειμένων ή εικόνων με αιματηρό κείμενο ή εικόνες».

Αμέσως μόλις το ζήτημα άρχισε να παίρνει έκταση στον τύπο, η Google οπισθοχώρησε, αλλά μόνο για λίγες ώρες προτού επιστρέψει με ένα ακόμη άρθρο με “προσβλητικό περιεχόμενο” από το ίδιο site που παρουσίαζε εικόνες ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Τo ίδιο συνέβη και με την νέα απειλή στο techdirt.com, που απειλήθηκε για δεύτερη φορά με κλείσιμο του λογαριασμού του. Η Google μπορεί να ρυθμίζει όπως θέλει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τα sites που χρησιμοποιούν την υπηρεσία διαφημίσεων, αλλά το να ενεργεί ως morality police τουλάχιστον στα ειδησεογραφικά site, είναι βαθιά ανόητο και κοντόφθαλμο. Ελπίζαμε ότι η Google θα έπειθε τους διαχειριστές του AdSense μετά τα ευτράπελα, να διορθώσουν τους όρους χρήσης, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως η μεγάλη εταιρία επιλέγει να το παίζει morality police και να προσπαθεί να υπαγορεύσει τις επιλογές των εκάστοτε συντακτών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS