ΑρχικήinetΔιαγωνισμός από την Amazon για νέα ρομπότ στις αποθήκες της

Διαγωνισμός από την Amazon για νέα ρομπότ στις αποθήκες της

amazon

Η Amazon στηρίζεται πάρα πολύ στην χρησιμοποίηση των ρομπότ στις αποθήκες της, για να βοηθούν τους εργαζομένους και να ετοιμάζουν τις παραγγελίες γρήγορα, αλλά το θέμα είναι ότι οι μηχανές δε μπορούν, ακόμα, να πακετάρουν αρκετά γρήγορα ώστε να αντικαταστήσουν τον ανθρώπινο παράγοντα πλήρως στη διαδικασία. Ωστόσο, ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικής πώλησης, είναι αποφασισμένος να κάνει τα μηχανήματα αυτά πιο χρήσιμα.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνει έναν διαγωνισμό σε ένα συνέδριο που θα γίνει τον Μάιο, για να δει ποίος είναι ο καλύτερος κατασκευαστής ενός αυτόνομου ρομπότ, το οποίο θα παίρνει αρκετά γρήγορα τα προϊόντα από τα ράφια και θα τα βάζει μέσα στα κουτιά. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια σχετικά απλή πρόκληση, αλλά δεν είναι. Τα ρομπότ θα πρέπει να παίρνουν διάφορα αντικείμενα, σπάζοντας όσο το δυνατόν λιγότερα, συμπεριλαμβανομένων και εύθραυστων αντικειμένων.

Αν και ο νικητής του διαγωνισμού θα πάρει $25.000, υπάρχει και το κίνητρο του γοήτρου, αλλά και της συνεργασίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι ο νικητής κατασκευαστής, θα κινήσει το ενδιαφέρον της Amazon, η οποία ψάχνει για νέες τεχνολογίες ειδικά όσον αφορά το ευαίσθητο άγγιγμα των ρομπότ αυτών.

Όπως και να έχει, η Αmazon κάνει ένα βήμα ακόμη προς την αυτοματοποιημένη οργάνωση των τεράστιων αποθηκών της, και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για το ανθρώπινο προσωπικό. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει το προσωπικό, ιδιαίτερα σε περιόδους εορτών, όπου οι αποστολές προϊόντων σε όλο τον κόσμο είναι στο peak point, οπότε εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τη τεράστια βοήθεια των ρομπότ ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS