ΑρχικήsecurityMobile Sextortion apps για Android

Mobile Sextortion apps για Android

Sextortion

Sextortion, είναι μία μέθοδος εκβιασμού χρηστών ώστε να στείλουν γυμνές ή σεξουαλικά προκλητικές εικόνες του εαυτού τους, που χρησιμοποιούνται στη συνέχεια, από απατεώνες με σκοπό να τους εκβιάσουν για χρήματα ή σεξουαλικές πράξεις. Αυτό δεν είναι κάτι νέο, αλλά οι μεθόδοι που χρησιμοποιούνται έχουν αλλάξει και αναπτυχθεί. Ένα νέο app για Android, έχει δημιουργηθεί από τους λεγόμενους sextortionist-minded hackers.

Η εταιρεία Trend Micro έχει ανακαλύψει τέσσερις κακόβουλες εφαρμογές, που χρησιμοποιούνται από τους απατεώνες για να ξεγελούν τα θύματα τους και να τους αποσπούν κωδικούς πρόσβασης και επαφές, από τις συσκευές τους, έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερο εύρος ατόμων για να εξαπατήσουν. Επίσης μπορούν με αυτές τις app, να καταγράφουν ομιλίες και να υποκλέπτουν και μηνύματα.

Οι ερευνητές αναφέρουν στους New York Times, ότι η μέθοδος περιλαμβάνει τη προσέγγιση του θύματος αρχικά, μέσω online chatting προγράμματα όπως το Skype, και τους πείθουν να κάνουν cyber-sex. Η όλη επικοινωνία αλλά και το βίντεο καταγράφεται από τους απατεώνες. Στη συνέχεια προσποιούνται ότι έχουν προβλήματα ήχου ή ότι δε λαμβάνουν τα μηνύματα, και ζητούν από το θύμα να κατεβάσει ένα app για να λυθεί το πρόβλημα στην επικοινωνία.

Από τη Trend Micro, κατάφεραν να εντοπίσουν αρκετούς από τους developers των app αυτών, αλλά και τους λογαριασμούς τους, στη Κίνα, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα θύματα sextortion.

«Τα κυκλώματα sextortion που ξεσκεπάσαμε είναι πολύπλοκες επιχειρήσεις  που απλώνονται παγκόσμια εμπλέκοντας ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες , που συνεργάζονται μαζί, σε μια πολύ επικερδή επιχείρηση», αναφέρουν οι ερευνητές. «Το mobile sextοrtion, εμφανίζεται αρκετά στη Νότια Κορέα,  αν και πλέον υπάρχουν και πολλές καταγραφές περιστατικών στην Ιαπωνία».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS