ΑρχικήsecurityΤο SDN και οι υποσχέσεις για την ασφάλεια

Το SDN και οι υποσχέσεις για την ασφάλεια

SDN

SDN: Η βελτίωση της ασφάλειας αναδεικνύεται ως ένας απ’ τους σημαντικότερους λόγους για την υιοθέτηση software-defined networking, αλλά οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι του SDN εξακολουθούν να υφίστανται.

Το software-defined networking γίνεται συχνά αντικείμενο συζήτησης αναφορικά με τις υποσχέσεις του για αυξημένη προσαρμοστικότητα, καλύτερη ευελιξία καθώς και για τη βελτίωση της σχέσης κόστους – αποδοτικότητας.

Ολοένα και περισσότερο όμως το SDN συζητιέται σε πλαίσιο σχετικά με θέματα ασφάλειας, όσον αφορά το πως μπορεί να αξιοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό αυτού του κλάδου.

Στην πραγματικότητα, ο κλάδος του security αποτελεί το πρώτο σενάριο χρήσης του software-defined networking σύμφωνα με πάρα πολλές επιχειρήσεις, όπως μας λέει ο Jason Nash, προϊστάμενος της Varrow IT services στο Greensboro, N.C. «Είναι ο τρόπος που ψάχνει ο κόσμος για ν’ αρχίσει να καταναλώνει αυτές τις τεχνολογίες.» δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Ο Nash θα μιλήσει σχετικά με το γιατί οι εταιρίες ψάχνουν τρόπο να ενσωματώσουν το software-defined networking στο security, στο Interlop Las Vegas τον επόμενο μήνα σε συνέδριο με θέμα Leveraging SDN for Data Center Security. Το software-defined networking κατά τον Nash, επιτρέπει στους οργανισμούς να ασφαλίσουν το δίκτυο με τρόπους που προηγουμένως ήταν αδύνατοι ή υπερβολικά περίπλοκοι για τα παραδοσιακά tools.

Ενώ πολλοί βλέπουν τα οφέλη που έχει να προσφέρει το software-defined networking στην ασφάλεια, η τεχνολογία αυτή γεννά και κάποιες ανησυχίες. Στο συνέδριο της Interlop θα συζητηθούν κι αυτές εξίσου, σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα SDN, Network Agility, and Security: Truth or Consequences?η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός ολοήμερου εργαστηρίου Software-Defined Networking and Network Virtualization στις 27 Απριλίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS