ΑρχικήReviewsComing Soon: Ultrabooks με SSDs χωρητικότητας πάνω από 10TB !

Coming Soon: Ultrabooks με SSDs χωρητικότητας πάνω από 10TB !

SSDs

Πολύ καλά νέα… SSDs και άλλες flash memory devices θα μπορούν σύντομα να είναι πιο οικονομικές και μεγαλύτερης χωρητικότητας, όπως προκύπτει από νέες ανακοινώσεις που είχαμε από Toshiba και Intel.

Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν νέα “3D NAND” memory chips, τα οποία είναι τοποθετημένα σε layers, ώστε να μπορούν να αποθηκεύουν ακόμη περισσότερα δεδομένα σε σχέση με τα chips που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Η Toshiba υποστηρίζει ότι δημιούργησε τα πρώτα 48-layer NAND chips στον κόσμο, δημιουργώντας chips 16GB με αυξημένες ταχύτητες και αξιοπιστία. Προς το παρόν, δίνει εργοστασιακά δείγματα σε κατασκευαστές, ωστόσο τα νέα chips αναμένεται θα φτάσουν στην αγορά σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Την ίδια στιγμή, Intel και Micron κατασκευάζουν τα δικά τους 32-layer NAND chips που θα μπορούσαν να φτάσουν σε SSDs εμπορικών συσκευών επίσης μέσα σε έναν περίπου χρόνο. Οι εταιρείες, μάλιστα, παρέχουν σε συνεργάτες κατασκευαστές δείγματα μεγαλύτερης χωρητικότητας από την Toshiba, με chips 32GB να είναι διαθέσιμα τώρα και σύντομα να φθάνουν ακόμη και τα 48GB.

Η Micron σημειώνει ότι τα chips θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν M.2 PCIe SSDs σε μέγεθος… τσίχλας χωρητικότητας έως και τα 3.5GB, καθώς και SSD 2.5 ιντσών χωρητικότητας που θα μπορούσε να ξεπεράσει έως και τα 10TB!

Η Toshiba καθώς και οι Intel/Micron αλλά και οι εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν τα chips τους θα μπορούν σύντομα να προσφέρουν… ανταγωνισμό στη Samsung, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D NAND εδώ και καιρό, ενώ, όπως φαίνεται, θα αυξήσουν κατακόρυφα τις χωρητικότητες των ultrabooks της αγοράς, χωρίς αύξηση κόστους, κάτι που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS