ΑρχικήinetΧρειαζόμαστε πραγματικά ασφάλεια στους υπολογιστές μας πλέον;

Χρειαζόμαστε πραγματικά ασφάλεια στους υπολογιστές μας πλέον;

Με την πάροδο των ετών, τα web standards έχουν βελτιωθεί και η ασφάλεια των λειτουργικών συστημάτων και προγραμμάτων περιήγησης έχει εξελιχθεί.

AVAST ασφάλεια

Λόγω αυτών των εξελίξεων, κάποιοι αμφισβητούν το κατά πόσον είναι απαραίτητη η ασφάλεια συνολικά. Αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι, παράλληλα με τις θετικές εξελίξεις όσον αφορά την προστασία, οι cybercrooks έχουν βελτιώσει τις δεξιότητές τους.

Οι χάκερς δεν είναι πλέον άτακτα παιδιά που διεισδύουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες, επειδή μπορούν. “Αυτές τις μέρες, οι cybercrooks πρέπει να παίρνουν επιχειρηματικές αποφάσεις όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, διότι οι πόροι τους είναι περιορισμένοι”, δήλωσε ο Ondrek Vlcek, COO της Avast.

Τα υφιστάμενα malware συχνά «μεταμφιέζονται» ως νόμιμες εφαρμογές, κακόβουλες εφαρμογές για Android παρακάμπτουν τα πρωτόκολλα των ιστότοπων για download, και τα οικιακά και τα επιχειρηματικά δίκτυα δέχονται επιθέσεις μέσω ασθενώς προστατευμένους δρομολογητές.

«Οι απειλές δεν στοχεύουν πλέον μόνο συσκευές, αλλά και λογαριασμούς και δρομολογητές. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το hacking του iCloud όπου οι cybercrooks έκλεψαν προσωπικές φωτογραφίες από περισσότερες από 100 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων η Jennifer Lawrence και η Kate Upton», δήλωσε ο Vlcek. «Αυτή η επίθεση έγινε μέσω του λογαριασμού τους και μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα ενός παραβιασμένου δρομολογητή. Ανεξάρτητα από τη συσκευή, το σύνολο του traffic στο Internet ρέει μέσω του δρομολογητή σας, έτσι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλές. Δεν χρειάζεται ο χρήστης να είναι η Jennifer Lawrence για να δεχτεί επίθεση.

Η προστασία από τους ιούς έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε που σάρωνε μεμονωμένα αρχεία. Η Avast έχει οδηγήσει τη σύγχρονη προστασία από ιούς σε υψηλή τέχνη με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και heuristic σαρώσεις που ανιχνεύουν νέες απειλές.

Η Avast αποδίδει τόσο καλά στην προστασία κατά των απειλών, όπως Trojans, worms και ιούς καθώς και των web και e-mail απειλών και έλαβε την πιστοποίηση AV-TEST για τα προϊόντα οικιακής χρήσης.

Η Avast σκόραρε υψηλά στην ανίχνευση των διαδεδομένων malware που ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες 4 εβδομάδες και είχε πολύ μικρή επίπτωση των δυσλειτουργιών που προκαλούνται από ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS