ΑρχικήsecurityDark Web πωλητές προσφέρουν έως και «χιλιάδες» συνδέσεις του Uber από $...

Dark Web πωλητές προσφέρουν έως και «χιλιάδες» συνδέσεις του Uber από $ 1

Δύο πωλητές σε μια σχετικά νέα αγορά Dark Web πωλούν ενεργά ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης του Uber.

Uber
Το Σάββατο, η Ars επαλήθευσε ότι ο “Courvoisier” ισχυρίζεται ότι πουλάει αυτά τα logins για $ 1 το κάθε ένα στο AlphaBay, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 2014. Ένας άλλος πωλητής, ο “ThinkingForward,” πουλάει τα ίδια στοιχεία για $ 5 το καθένα.

Όπως ο Courvoisier γράφει: “Οι πιστοποιήσεις που παρέχονται θα παρέχουν μια έγκυρη σύνδεση στην ιστοσελίδα Uber …”

Σύμφωνα με τη λίστα (απαιτείται σύνδεση Tor, AlphaMarket), αυτός ή αυτή έχει πουλήσει 131 τέτοιες συνδέσεις από τις 18 Μαρτίου.

Σε μια συνέντευξη με την Motherboard, ένας πωλητής ισχυρίστηκε ότι έχει “χιλιάδες” προς πώληση, και μάλιστα έδωσε ένα δείγμα από αυτά τα στοιχεία.

Σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την Ars το πρωί του Σαββάτου, η εκπρόσωπος της Uber Trina Smith είπε ότι η εταιρεία δεν είχε βρει αποδείξεις παραβίασης.

“Η προσπάθεια για αθέμιτη πρόσβαση ή πώληση λογαριασμών είναι παράνομη και ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές σχετικά με αυτή την υπόθεση,” έγραψε η Smith. “Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ισχυρά και μοναδικά ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης και να αποφεύγουν την επαναχρησιμοποίηση των ίδιων διαπιστευτηρίων σε πολλαπλές τοποθεσίες και υπηρεσίες”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS