ΑρχικήHow ToΤο παλιό κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως...

Το παλιό κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως…

παλιό κινητό

Μόλις αγοράσατε καινούργιο κινητό ή tablet. Όμως, τι γίνεται με τα παλιές συσκευές που στοιβάζονται στα συρτάρια σας;

Πριν αποφασίσετε να τις πουλήσετε ή να τις πετάξετε, υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτές. Δείτε παρακάτω!

1. Κάμερα ασφαλείας

Δεν χρειάζεται ένα πλήρες σύστημα ασφάλειας για να παρακολουθήσετε ένα μονόκλινο δωμάτιο, μια ντουλάπα, ένα συρτάρι ή το κουτί με τα κοσμήματά σας. Μια ενιαία κάμερα ασφαλείας με σύνδεση στο Internet μπορεί να είναι ιδανική, αλλά γιατί να ξοδεύετε χρήματα;

Με μια απλή δωρεάν εφαρμογή, μπορείτε να μεταμορφώσετε το Android κινητό σας ή το gadget της Apple σε μια κάμερα ασφαλείας που όταν ενεργοποιείται καταγράφει τις εικόνες και σας ειδοποιεί όταν κάποιος εισβάλλει στο χώρο. Βρείτε τις εφαρμογές Salient Eye (Android/Δωρεάν) ή Manything (της Apple/Δωρεάν).

2. Ψηφιακή κορνίζα

Αν θέλετε να τοποθετήσετε μια ψηφιακή εικόνα στον τοίχο, θα πρέπει να την εκτυπώσετε. Φυσικά, χάρη στην εύκολη ψηφιακή φωτογραφία, έχετε πιθανώς εκατοντάδες ή χιλιάδες μεγάλες εικόνες για να διαλέξετε.

Αντί να προσπαθείτε να επιλέξετε, μετατρέψτε το παλιό tablet σε ψηφιακή κορνίζα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα τραπέζι ή στον πάγκο και να εμφανίζονται εκατοντάδες φωτογραφίες με τη σειρά.

Για ένα tablet Android, κατεβάστε την εφαρμογή Dayframe (Δωρεάν). Όχι μόνο θα εμφανίσει τις φωτογραφίες σας, αλλά θα μπορέσετε να πάρετε φωτογραφίες και από το Facebook, το Instagram, το Twitter και άλλα social media. Πλέον, αν έχετε το Google Chromecast, μπορείτε εύκολα να κάνετε streaming τις φωτογραφίες στην τηλεόρασή σας και να την μετατρέψετε σε μια τεράστια ψηφιακή κορνίζα.

Για ένα iPad, το Digital Photo Frame (Δωρεάν) και το Picmatic (Δωρεάν) είναι δύο καλές εφαρμογές. Το Digital Photo Frame σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες από ηλεκτρονικές πηγές, ενώ το Picmatic σας επιτρέπει να προσθέσετε φίλτρα.

3. Καθολικός έλεγχος

Κουραστήκατε από τα τηλεχειριστήρια; Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την παλιά σας συσκευή, και το κινητό σας θα λειτουργεί ως ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης για ολόκληρο το σύστημα της οικιακής σας ψυχαγωγίας.

Οι περισσότερες νέες τηλεοράσεις διαθέτουν σύνδεση στο Internet, συνεπώς, απλά κατεβάστε την εφαρμογή για το κινητό σας και θα έχετε τον πλήρη έλεγχο μέσω Wi-Fi. Για παλαιότερες συσκευές, μπορείτε να πάρετε έναν προσαρμογέα-πομπό, όπως το Zmart Remote PRO ή το Harmony Logitech Hub.

Αν έχετε και άλλες συσκευές στο σπίτι με δυνατότητα Wi-Fi, όπως έξυπνους λαμπτήρες ή θερμοστάτες, μπορείτε να ελέγχετε και αυτά επίσης.

4. Για τα παιδιά

Αν τα παιδιά σας ζητούν να έχουν και αυτά το δικό τους gadget, ένα παλιό είναι ιδανικό για να παρακολουθούν βίντεο, να διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία και να παίζουν παιχνίδια. Μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να παραμείνουν ασφαλή. Και αν τα καταστρέψουν, δεν θα είναι μια πραγματική απώλεια.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή, όπως το Famigo (Android/Apple/Δωρεάν) που κλειδώνει το gadget σε μια φιλική προς τα παιδιά, λειτουργία.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή όπως το DinnerTime (Android/ Apple/Δωρεάν) που θα κλείνει το gadget όταν τα παιδιά αρχίζουν να συμπεριφέρονται ανάρμοστα ή είναι ώρα για το οικογενειακό δείπνο.

5. Ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων

Μια καλή χρήση για ένα παλιό tablet, είναι μια ειδική συσκευή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Kindle app (Android/Apple/Δωρεάν) για να διαβάσετε κάποιο από τα eBooks της Amazon ή να αγοράσετε νέα από το Google Play ή το iBooks.

6. Ξυπνητήρι

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το smartphone τους ως ξυπνητήρι.

Χρησιμοποιώντας όμως ένα παλιό κινητό smartphone ή tablet αντί του καινούργιου θα σας δώσει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε ενόχληση από ειδοποιήσεις και μηνύματα.

Κατεβάστε εφαρμογές, όπως το Sleep Cycle Alarm (Apple/1 δολ.), το Sleep As Android (Android/Δωρεάν) ή το Sleepbot (Android/Apple/Δωρεάν), οι οποίες είναι τα καλύτερα ξυπνητήρια!

7. Μουσική στο αυτοκίνητο

Κουραστήκατε να πρέπει να συνδέετε κάθε φορά το τηλέφωνό σας ώστε να μπορείτε να ακούσετε τη μουσική σας; Φορτώστε τη μουσική σας βιβλιοθήκη στο παλιό σας τηλέφωνο και αφήστε το στο αυτοκίνητό σας μόνιμα.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε μια εφαρμογή, όπως το MAPS.ME (Android/Apple/Δωρεάν) που σας δίνει την πλοήγηση χωρίς σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: newmoney.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS