ΑρχικήinetΤο Facebook παραβιάζει νόμους της Ε.Ε.

Το Facebook παραβιάζει νόμους της Ε.Ε.

Facebook

Σύμφωνα με αναφορά της Guardian, μια πρόσφατη μελέτη από την Βελγική Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ανακάλυψε ότι το Facebook παραβιάζει τον ευρωπαϊκό νόμο.

Η αναφορά υποστηρίζει ότι το δημοφιλές δίκτυο παρακολουθεί όλους τους χρήστες, ακόμα και τους μη συνδεδεμένους στο κοινωνικό δίκτυο, αυτούς που έχουν σβήσει τους λογαριασμούς τους αλλά και χρήστες που δεν έχουν καν λογαριασμό!

Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής σχετίζεται με τα social plugins του δημοφιλούς δικτύου, όταν κάποιος επισκέπτεται ένα τρίτο website που χρησιμοποιεί plugins του, τα δεδομένα μεταφέρονται πίσω στο κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο ακόμα κι αν δεν υπάρξει καμία αληλεπίδραση με αυτά τα plugins.

Το Ιδιωτικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθεί εκ των προτέρων συγκατάθεση για την λειτουργία cookie ή την παρακολούθηση, εκτός κι αν απαιτείται για το networking η σύνδεση στην υπηρεσία (κριτήριο Α) ή για την παροχή μιας υπηρεσίας που ζητήθηκε συγκεκριμένα από τον χρήστη.

Ο ίδιος νόμος προϋποθέτει απ’ τις ιστοσελίδες να ειδοποιούν τους χρήστες κατά την πρώτη επίσκεψη στο site τους για την χρήση cookies ζητώντας ταυτοχρόνως την συναίνεσή τους για να προχωρήσουν σ’ αυτή τη χρήση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση από το social network, αναφορικά με την φερόμενη παραβίαση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS