ΑρχικήinetTile: Προσφέρει νέες δυνατότητες ώστε να βρεις ό,τι έχασες

Tile: Προσφέρει νέες δυνατότητες ώστε να βρεις ό,τι έχασες

Tile

Γνωρίζετε για τον Tile – tracker, τον εντοπιστή χαμένων αντικειμένων που μπορείς να τοποθετήσεις σε τσάντες, κλειδιά, πορτοφόλια, βαλίτσες, laptop, ποδήλατα ή οτιδήποτε άλλο σημαντικό τείνεις να χάνεις συχνά ;

Σήμερα λανσάρει ένα νέο feature που σχεδιάστηκε για να κάνει ευκολότερο στους άλλους να σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που έχασες. Με την ανανέωση που έγινε στο iOS της εταιρείας και στις εφαρμογές Android, οι χρήστες θα μπορούν τώρα να μοιραστούν τις μικρσυσκευές τους με άλλους, όπως π.χ. την οικογένεια, τους φίλους, τους συγκατοίκους ή οποιονδήποτε άλλον αυξάνει τις πιθανότητες να εντοπίσετε τελικά το χαμένο αντικείμενο.

Το συγκεκριμένο lost item-tracker, δημιουργήθηκε ως μια crowdfunded συσκευή. Η εταιρία έχει πουλήσει ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο μικροσυσκευές, αλλά αρνήθηκε να παρέχει επιπλέον πληροφορίες επί των τελευταίων πωλήσεων. Αντί γι’ αυτό ο CEO Mike Farley ενημερώνει πάνω σε μια άλλη οπτική, λέγοντας πως η εταιρεία εντοπίζει πάνω από 250.000 κομμάτια την ημέρα.

tile-app

Η εύρεση απαιτεί οι χρήστες των μικροσυσκευών, να έχουν ανοιχτό το Bluetooth των μικροσυσκευών. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι συσκευές, αξιοποιεί την κοινότητα των χρηστών που έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή στο smartphone τους, ώστε να βοηθήσουν άλλους χρήστες να εντοπίσουν τα χαμένα αντικείμενα τους ακόμα κι αν δεν βρίσκονται πλέον κοντά.

Τα χαμένα κομμάτια παίζουν επιπλέον και μελωδία όση ώρα ψάχνεις να τα βρεις ώστε να μπορείς να τα εντοπίσεις ευκολότερα μέσω του ήχου. Μπορεί να ακούγεται ανούσιο όμως δείχνει την ικανότητα της εταιρείας να κάνει πιο εύχρηστο αλλά και να προσαρμόζει το προϊόν στα μέτρα του πελάτη και της αγοράς. Ο Farley μάλιστα αναφέρει πως στο μέλλον η εταιρεία σκοπεύει να εξελίξει περισσότερο το λογισμικό της συσκευής, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα προστεθούν και προγράμματα «ανταμοιβών» για να δοθεί μεγαλύτερο κίνητρο εύρεσης των χαμένων μικροσυσκευών.

Προς το παρόν η εταιρεία το διασκεδάζει για λίγο μαζί με τους χρήστες της, αφού ξεκίνησε κυνήγι πασχαλινών αυγών που χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να βρεθούν κρυμμένα αυγά με δώρα ύψους μέχρι και 1.000$ στο San Francisco!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS