ΑρχικήinetWindows 10 σε λιγότερο χώρο χωρίς crapware

Windows 10 σε λιγότερο χώρο χωρίς crapware

windows

Η Microsoft πήρε τελικά την απόφαση και βρίσκεται στη πορεία για να καταργήσει ένα από τα πιο μισητά πράγματα στα Windows.Σε σχετικό blog post, ο γίγαντας λογισμικού, αποκάλυψε ότι σε σύγκριση με τα Windοws 8.1, τα Windοws 10 θα καταλαμβάνουν 6.6GB λιγότερο χώρο, η εγκατάστασή τους θα γίνεται γρηγορότερα, και σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, ο χρήστης θα μπορεί επιτέλους να απαλλαγεί από τα default crapware που έρχονται εγκατεστημένα.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η Microsoft χρησιμοποιεί συμπίεση δίσκου “Wimboot”, για τη μείωση των αρχείων του συστήματος, αλλά και του μεγέθους των app. Πριν την εγκατάσταση το σύστημα θα ελέγχει τη RAM που είναι εγκατεστημένη, ώστε να μην υπάρξει καμία απώλεια στη απόδοση του υπολογιστή. Στα πλαίσια της μείωσης του όγκου των αρχείων, δεν θα υπάρχουν πλέον αρχεία για ανάκτηση του συστήματος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, αλλά ο χρήστης θα μπορεί να φτιάξει τα δικά του αρχεία ώστε να επαναφέρει τον υπολογιστή του, το  smartphone του ή το tablet.

Σημαντική επίσης θα είναι και η νέα λειτουργία των ενημερώσεων. Προς το παρόν ο χρήστης σε κάθε νέα εγκατάσταση πρέπει αμέσως μετά να ξεκινήσει να κατεβάζει ενημερώσεις και να κάνει εκ νέου τις εγκαταστάσεις αυτών. Στα Windοws 10 όταν σε ένα σύστημα γίνει επαναφορά θα εκμεταλλευτεί υπάρχοντα αρχεία runtime ώστε να φέρει το σύστημά στο ίδιο σημείο χωρίς να χρειάζεται να γίνουν οι ενημερώσεις από την αρχή.

Τέλος μετά το φιάσκο με το Lenovo Superfish, οι χρήστες θα μπορούν στήνουν το σύστημα όπως θέλουν, χωρίς δηλαδή, τα ενοχλητικά και ανεπιθύμητα apps που υπάρχουν προεγκατεστημένα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS