ΑρχικήReviewsGoogle Chromebit: Το stick που μετατρέπει την οθόνη σε υπολογιστή

Google Chromebit: Το stick που μετατρέπει την οθόνη σε υπολογιστή

chromebit

Μπορεί να ακούγεται ως πρωταπριλιάτικο αστείο όπως το έξυπνο μαχαίρι-κινητό της Samsung, αλλά δεν είναι. Η Google ανακοίνωσε ένα stick, το Chromebit που δεν είναι μεγαλύτερο από ένα τσιγάρο, το οποίο όταν συνδεθεί με οποιαδήποτε LCD οθόνη ή τηλεόραση, τα μετατρέπει σε υπολογιστή.

Το νέο είδος Chrome OS computer μπορεί να συνδεθεί μέσω HDMI σε οποιαδήποτε οθόνη και κοστίζει κάτω από 100 δολάρια. Για την δημιουργία του Chrοmebit η Google συνεργάστηκε με την Asus και θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι. Είναι περίπου σαν το Chromecast, αλλά κάνει πολλά περισσότερα εκτός από το να στριμάρει video από το ίντερνετ.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά έχει Rockchip 3288 SoC, μνήμη RAM 2GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB, USB 2.0 θύρα, υποστήριξη WiFi 802.11 ac, Bluetooth 4.0 και τετραπύρηνη ARM Mali 760 GPU. Όπως και το Intel Compute Stick που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί σε οθόνη.

Όσο για την μπαταρία του, η Google δεν μπορεί να πει ακόμη πόσο θα διαρκεί καθώς βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση. Γνωρίζουμε όμως ότι θα κυκλοφορήσει σε ασημί, μπλε και πορτοκαλί, ενώ περιμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες το καλοκαίρι.

 

Πηγή: http://techblog.gr/

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS