ΑρχικήinetΗ κυβέρνηση της Κορέας θέλει να απαλλαγεί από το ActiveX της Microsoft

Η κυβέρνηση της Κορέας θέλει να απαλλαγεί από το ActiveX της Microsoft

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα παρέχει οικονομική στήριξη για την αντικατάσταση του ActiveX σε έως και 100 sites που λειτουργούν από κρατικές υπηρεσίες.

ActiveX

Το ΑctiveX control της Microsoft ξεκίνησε το 1996 από τη Microsoft ως ένα καινοτόμο “εργαλείο” για την επέκταση της λειτουργικότητας του Internet Explorer και για να παρέχει στους χρήστες ένα ευρύτερο φάσμα των υποστηριζόμενων εργασιών που μπορούν να εκτελεστούνonline. Ωστόσο, 19 χρόνια αργότερα, είναι αρκετά σαφές ότι όλα αυτά έχουν γίνει επίπονα όσον αφορά την ασφάλεια, την απόδοση και την αξιοπιστία.

Η Νότια Κορέα είναι μία από τις χώρες που εξακολουθούν να βασίζονται στο ActiveX για online αγορές, το οποίο είναι κα΄πως ανησυχητικό για τις τοπικές επιχειρήσεις και τους χρήστες, αλλά η κυβέρνηση φέρεται να έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τελικά το κράτος να εγκαταλείψει την τεχνολογία της Microsoft και να προχωρήσει σε περισσότερο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας είναι πρόθυμη να πληρώσει μέχρι και $ 90.000 (€ 70.000) για κάθε ιστοσελίδα που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα στοιχεία ελέγχου ΑctiveX, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι οι νέες τεχνολογίες θα υιοθετηθούν από το 2017, και σύμφωνα με την Korea Joongang Daily, υπάρχουν περισσότερα από 100 sites που λειτουργούν από τις κρατικές υπηρεσίες και πρέπει να ενημερωθούν.

Η αντικατάσταση του ActiveX με HTML5 είναι μια από τις προτεραιότητες, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, αλλά η χώρα σχεδιάζει επίσης να παράσχει περισσότερα από 3.200.000 δολάρια (€ 2.500.000) σε ιδιώτες επιχειρηματίες οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν εναλλακτικές λύσεις σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πολυμέσων και τις υπηρεσίες πληρωμών.

Αυτή τη στιγμή, το ΑctiveX διατηρεί τον Internet Explorer στην κορυφή των προγράμματων περιήγησης στη χώρα, αλλά υπάρχει σημαντικός λόγος γι΄αυτό.

Οι νόμοι στη Νότια Κορέα υποχρεώνουν τους online αγοραστές να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer επειδή το ActiveX είναι υποχρεωτικό για όλες τις υπηρεσίες που πωλούν προϊόντα online, έτσι η στρτοφή προς τον Google Chrome ή τον Mozilla Firefox δεν αποτελεί επιλογή αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Διαδικτύου της χώρας χρησιμοποιούν τον Internet Explorer για την περιήγηση στο διαδίκτυο, ενώ οι Chrome και Firefox είναι πολύ πίσω στα charts.

Αυτό ωστόσο θα μπορούσε να αλλάξει πολύ σύντομα, αν ο αντι-ΑctiveX αγώνας συνεχιστεί, έτσι αναμένουμε ότι η Microsoft θα προωθήσει επιθετικά το Spartan στη Νότια Κορέα (και τον υπόλοιπο κόσμο), προκειμένου να διασφαλίσει το μερίδιό της στην αγορά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS