ΑρχικήsecurityΓιατί ανθίζει το monetary crime στο Διαδίκτυο;

Γιατί ανθίζει το monetary crime στο Διαδίκτυο;

monetary crime

Αναρωτιέστε γιατί το online monetary crime είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο αλλά και γιατί είναι τόσο αποδοτικό σε σχέση με άλλες μορφές εγκλήματος; Θέλετε να μάθετε περισσότερα ώστε να προστατέψετε τις συναλλαγές σας; Διαβάζετε το κατάλληλο άρθρο!

Δυστυχώς στις μέρες μας, το να πέσει κανείς θύμα ληστείας δεν είναι κάτι το πρωτοφανές, αλλά μάλλον κάτι συνηθισμένο, έτσι και στο Διαδίκτυο συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Είναι απολύτως σαφές το ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν όσον αφορά τις χρηματικές σου συναλλαγές και πόσο μάλλον κάποιον ιδιοκτήτη online shop που είναι ικανός να σου πουλήσει οτιδήποτε.

Πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέδειξε ότι η πορεία της καταγεγραμμένης εγκληματικότητας είναι φθίνουσα, κάτι που σίγουρα  οι κυβερνήσεις θα χρησιμοποιήσουν υπέρ τους προκειμένου να δικαιολογήσουν άγριες περικοπές στους αστυνομικούς. Φυσικά η μείωση της εγκληματικότητας στο πραγματικό κόσμο δεν συνεπάγεται δυστυχώς, την μείωσή της και στον κυβερνοχώρο.

Τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά monetary crime, δεν είναι τυχαία. Αντιθέτως είναι γεγονός, και αυξάνεται καθώς είναι πιο εύκολο οι εγκληματίες να δρουν συγκαλυμμένα, χωρίς να βάζουν σε τόσο μεγάλο κίνδυνο την ελευθερία αλλά και τη ζωή τους. Ας μην ξεχνάμε πως οι απολαβές που μπορεί να κερδίσει κάποιος δρώντας στο internet είναι πολύ μεγαλύτερες και πως οι εγκληματίες αυτοί ξέρουν πολύ καλά που να ψάξουν για «εύκολο χρήμα».

Δυστυχώς αληθεύει το γεγονός πως όταν πρόκειται για monetary crime η επιβολή του νόμου είναι περιορισμένη έως και πρακτικά αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις.

Έρευνες αποδεικνύουν πως ένα στα τέσσερα άτομα έχει γίνει θύμα hacking τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, είτε πρόκειται για απάτες phising, κλοπές ταυτότητας, επιθέσεις ιών κτλ. που αποτελούν λίγες μόνο μορφές εγκληματικών μεθόδων.

Εκπληκτικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι το γεγονός πως, ελάχιστα απ’ αυτά τα θύματα έχουν καταγγείλει το συμβάν στην αστυνομία κι ακόμα λιγότεροι είναι οι θύτες που έχουν συλληφθεί.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν ζητούν την παρέμβαση της αστυνομίας και ο βασικότερος είναι πως θεωρούν ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τέτοιου είδους διαδικτυακές απάτες, καθώς επίσης και ότι δεν πρόκειται να δοθεί η απαιτούμενη σημασία λόγω της φύσης του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί έως τώρα και ίσως με μια πρόσθετη αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν τρόποι να προφυλαχθεί κανείς από τo monetary crime και ένας απ’ τους πιο σημαντικούς είναι οπωσδήποτε το σύστημα ασφάλειας που χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας.

Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε το καταλληλότερο κι αν δεν γνωρίζετε γι’ αυτό, μην διστάσετε ν’ απευθυνθείτε σ’ έναν επαγγελματία. Κάτι άλλο που θα πρέπει να εφαρμόσετε αυστηρά είναι να μην εμπιστεύεστε καμία ιστοσελίδα στο Internet ακόμη κι αν σας την έχει συστήσει κάποιος φίλος.

Εμπιστευτείτε μόνο κάποια ασφαλή που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ή τα ήδη εγκατεστημένα προγράμματα του υπολογιστή σας, που είναι ικανά να αναγνωρίζουν πιθανά επικίνδυνα sites και θα μειώσετε δραματικά τις πιθανότητες του να γίνεται θύματα monetary crime!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS