ΑρχικήinetGoogle Places API για Android - iOS

Google Places API για Android – iOS

google

Η Google έχει κυκλοφόρησε το νέο Places API για το Android και έχει ξεκινήσει και τη beta έκδοση για το iOS. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στους developers των εφαρμογών να προσθέτουν πιο ακριβής location pickers στις εφαρμογές τους, ώστε οι χρήστες που τις χρησιμοποιούν να μπορούν να προσδιορίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση τους. Επίσης πλέον η θέση θα εμφανίζεται με τη πραγματική της ονομασία, παρά με γεωγραφικό πλάτος και ύψος που εμφανιζόταν μέχρι τώρα.

Το νέο API, φέρνει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, όπως picker θέσης σε μορφή drop-in UI, υποστήριξη autocomplete για αναζητήσεις τοποθεσιών, ικανότητα ακριβούς προσδιορισμού της θέσης που βρίσκεται ο χρήστης, καθώς και λεπτομερείς πληροφορίες για τη θέση αυτή.

Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν νέες τοποθεσίες στη βάση δεδομένων της Google, που ήδη αριθμεί πάνω από 100 εκατομμύρια σημεία.

Το Goοgle Places API και οι αντίστοιχες JavaScript βιβλιοθήκες είναι διαθέσιμες για εφαρμογές Web εδώ και αρκετό καιρό τώρα, αλλά τα νέα APIs θα βοηθήσουν τους developers να προσθέσουν λειτουργικότητά στις εφαρμογές που αναπτύσσουν για φορητές συσκευές.

Στην ιστοσελίδα των Goοgle Developers υπάρχουν αρκετά άρθρα, δείγματα προγραμματισμού και demos για το API για Android, αλλά υπάρχει και αντίστοιχη ιστοσελίδα για τη beta έκδοση του iOS.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS