ΑρχικήsecurityΑυτοκτονία 16χρονης απετράπη μέσω του Cyber Alert

Αυτοκτονία 16χρονης απετράπη μέσω του Cyber Alert

Αυτοκτονία Cyber Alert Μια 16χρονη - θύμα ενδοοικογενειακής βίας, που εκδήλωσε μέσω Διαδικτύου την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει και ήδη είχε αυτοτραυματιστεί, απέτρεψε το Σάββατο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μια 16χρονη – θύμα ενδοοικογενειακής βίας, που εκδήλωσε μέσω Διαδικτύου την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει και ήδη είχε αυτοτραυματιστεί, απέτρεψε το Σάββατο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αξιοποιώντας την online διαδικασία «Cyber Alert».
Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω της διαδικασίας «Cyber Alert», από χρήστη του διαδικτύου, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να προβεί σε αυτοκτονία.

Άμεσα και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα μέσω της διαδικασίας «Cyber Alert» από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης χρήστριας του διαδικτύου και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε εγκαίρως η 16χρονη, η οποία είχε προβεί σε αυτοτραυματισμό με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό της χέρι. Η αυτοχειρία της ανήλικης απετράπη, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών και αφού διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα, η 16χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης πρόεκυψε ότι η ανήλικη αποπειράθηκε να οδηγηθεί στην αυτοχειρία, γιατί ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε, κατόπιν και παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και των δυο γονιών της, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

 

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS