ΑρχικήinetGoogle: Περίπου 1% των Android έχουν επιβλαβή apps

Google: Περίπου 1% των Android έχουν επιβλαβή apps

Google

Η αναφορά ασφαλείας της Google για τα Android, δείχνει πως οι συσκευές που εγκαθιστούν apps μόνο από το Play Store κινδυνεύουν λιγότερο.

Παρά το ότι τα Android είναι αγαπημένος στόχος για κακόβουλο λογισμικό, το ποσοστό των «δυνητικά επιβλαβών» εφαρμογών, μειώθηκε σχεδόν στα μισά σύμφωνα με την έκθεση των στοιχείων από την Google.

Η αναφορά περιλαμβάνει πληροφορίες που έχει συλλέξει το Play Store, το επίσημο app store των Android.

Το Verify Apps επαληθεύει αν τα apps που θέλετε να εγκαταστήσετε στον κινητό σας, από stores πέραν του Play Store, μπορείτε επίσης να σαρώσετε τις με το SafetyNet, μια υπηρεσία ελέγχου ασφάλειας για προγραμματιστές καθώς και το SafeBrowsing, που τσεκάρει για phising sites και άλλα κακόβουλα URLs.

Η εταιρεία, ανακάλυψε πως λίγο λιγότερο από 1% των συσκευών Android έχει εγκαταστήσει “potentially harmful apps(PHA)” μέσα στο 2014. Το ποσοστό μειώνεται στο 0.15% στις συσκευές που εγκαθιστούν αποκλειστικά από το επίσημο app store.

Ένα εκ των «τρωτών σημείων» που εντοπίστηκαν ήταν το “FakeID”, μια ευπάθεια στο verification ψηφιακών υπογραφών του Android, που ήρθε στο φως από τον Jeff Forristal της Blue Box Security, στο συνέδριο “BlackHat” τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με την αναφορά της η εταιρεία σημειώνει πως το 2014 είχε μπλοκάρει ένα περιστατικό εφαρμογής που ανέβηκε στο app store της, το οποίο περιείχε την ευπάθεια FakeID.

Εντοπίστηκαν 258 εφαρμογές με αυτή την συγκεκριμένη ευπάθεια από το Verify Apps.

Πολλές από τις εγκαταστάσεις FakeID έχουν χαρακτηριστικά που τα συσχετίζουν με security research, και η διάσημη εταιρεία δεν έχει ακόμη εντοπίσει κάθε απόπειρα που θα μπορούσε να θεωρηθεί κακόβουλη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS