ΑρχικήinetApple Maps: Τώρα χάρτες εμπλουτισμένοι με hotel reviews!

Apple Maps: Τώρα χάρτες εμπλουτισμένοι με hotel reviews!

apple maps

Καλά νέα για τα Apple Maps!

Μετά την κυκλοφορία της Apple Maps app σαν κομμάτι του iOS 6 το 2012, η Yelp ήταν ο αποκλειστικός συνεργάτης της εταιρείας για την ένταξη κριτικών και σχολίων των πελατών σε επιχειρήσεις και άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως αξιοθέατα κτλ. Πρόσφατα ωστόσο, οι χάρτες της Apple έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν και σχόλια απ’ το Tripadvisor και το Booking.com σε επιλεγμένες καταχωρήσεις ξενοδοχείων.

apple_maps_booking2

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρα τα κριτήρια σύμφωνα που απαιτούνται για να συμπεριληφθούν στην καταχώρησή του σχόλια και κριτικές από τα Tripadvisor, Yelp και Booking.com, αλλά σύμφωνα με ένα spot check σε διάφορες πόλεις, η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχειακών καταχωρήσεων στις ΗΠΑ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί reviews από την Yelp στα Apple Maps.

Διεθνώς, φαίνεται πως πιο έντονα εκπροσωπείται το Booking.com σύμφωνα με σύντομες έρευνες σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Σίδνεϊ όπου η πλειοψηφία των reviews στα Apple Maps προέρχεται από αυτό το site.

apple_maps_tripadvisor1

H Apple, έχει δουλέψει σκληρά για να βελτιώσει τους χάρτες της, μετά το απογοητευτικό λανσάρισμα του 2012, τότε που ο Tim Cook απέστειλε ανοικτή επιστολή απολογούμενος για την διάψευση των προσδοκιών των χρηστών της εφαρμογής. Η εταιρία από τότε έχει βελτιώσει αισθητά τις οδηγίες πλοήγησης, τις τρισδιάστατες εικόνες και άλλα features. Παρότι κάποιες άλλες αλλαγές όπως η ενσωμάτωση διέλευσης, είχαν προγραμματιστεί για το iOS 8 πέρυσι έμειναν πίσω σαν προσπάθεια για λόγους εσωτερικής πολιτικής.

Μεγάλη βελτίωση που φαίνεται να έχει ήδη δρομολογηθεί είναι η ενσωμάτωση εικόνων σε επίπεδο δρόμου, κάτι αντίστοιχο με το Street View της Google και το Streetside των Bing Maps.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS