ΑρχικήinetΔεν σε...Sony ή The curious case of Ben Smyth

Δεν σε…Sony ή The curious case of Ben Smyth

Sony

Μερικές φορές οι εταιρείες μπορεί να γίνουν πολύ σκληρές και άδικες. Τρανό παράδειγμα, η περίπτωση του Ben, που έπεσε θύμα απάτης και ύστερα η Sony τον ενημέρωσε πως εξακολουθεί να πρέπει να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, παρότι ο λογαριασμός του στο Playstation παραβιάστηκε από hackers, διαφορετικά το account του θα κλειδωθεί επ’ αόριστον, μετατρέποντας την κονσόλα του σε ένα ακριβό μεν, αλλά άχρηστο αντικείμενο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο λογαριασμός του Ben Smyth παραβιάστηκε από hackers, και 49,99$ χρεώθηκαν εν αγνοία του στην πιστωτική του κάρτα.

Στη συνέχεια τα στοιχεία του μεταβλήθηκαν από την μεγάλη εταιρεία, η οποία επίσης τον ενημέρωσε πως η υπόθεση ερευνάται. Μετά την διερεύνηση η εταιρεία αρνήθηκε να επιστρέψει το ποσό στον Smyth αλλά εκείνος κατάφερε να ενημερώσει τον πάροχο της πιστωτικής του και να παγώσει την καταβολή της συνδρομής.

Κι όμως η ταλαιπωρία δεν τελείωσε εκεί! Λίγους μήνες αργότερα, η δημοφιλής εταιρεία πάγωσε με την σειρά της τον λογαριασμό του Ben, στον οποίο όπως υποστήριξε εκκρεμεί οφειλόμενο ποσό ύψους 49,99$ που είναι υπ’ ευθύνη του να αποπληρωθεί παρότι η εταιρεία δεν αμφισβητεί την δόλια φύση του ποσού προς πληρωμή. Έτσι ο Smyth δεν μπορεί να απολαύσει ήδη πληρωμένα software & hardware, αξίας πάνω από 1000$!

Ο Smyth δηλώνει απογοητευμένος για το περιστατικό[blockquote right=”pull-right”]«Με ενημέρωσαν τηλεφωνικά, πως η απάτη και οι δόλιες δραστηριότητες που διαπράχθηκαν από άγνωστο τρίτο πρόσωπο, ήταν δική μου ευθύνη. Και πως επίσης η εταιρεία δεν ευθύνεται για την παράνομη χρήση των στοιχείων της πιστωτικής μου κάρτας και πως δεν φέρει αποκλειστικά καμία ευθύνη για την ασφάλειά της.» [/blockquote]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS