ΑρχικήsecurityΑυξημένη προστασία σε Android από τη Google φέτος

Αυξημένη προστασία σε Android από τη Google φέτος

Android

Η Google έθεσε κύριο στόχο τις βελτιώσεις ασφαλείας στο Android, από το περασμένο έτος, και αυτό φαίνεται να απέδωσε με το SE Linux (SE Android), το Verify Apps και το Safety Net , να έχουν εμποδίσει αποτελεσματικά επιθέσεις στο λειτουργικό Android, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των επικίνδυνων εφαρμογών που εγκαθίστανται σε φορητές συσκευές.

Η πρώτη έκθεση ασφαλείας που δημοσίευσε η εταιρεία, τονίζει ότι λιγότερο από το 1% των συσκευών Andrοid, έχουν εγκατεστημένη κάποια επικίνδυνη εφαρμογή και μόνο το 0,15% των χρηστών που χρησιμοποιούν αποκλειστικά το Google Play, έχουν κάποια επικίνδυνη εφαρμογή στη συσκευή τους. Ο μέσος όρος εγκατεστημένων επιβλαβών εφαρμογών σε παγκόσμιο επίπεδο, έπεσε κατά το ήμισυ μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου τριμήνου το 2014.

Το Verify Apps που κυκλοφόρησε το περασμένο Απρίλιο, παρέχει μεγαλύτερη προστασία στο Andrοid και υποστηρίζεται σε εκδόσεις 4.2 και μεγαλύτερες . η χαρακτηριστική του λειτουργία είναι να σαρώνει συνεχώς τις εφαρμογές τόσο από το Google Play, όσο και από τρίτες πηγές για λόγους ασφαλείας.

Το Safety Net, ελέγχει τη διαμόρφωση της συσκευής, ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη ασφάλειά του συστήματος, και ότι apps δεν έχω αναδιαρθρώσει κρυφά από το χρήστη δικαιώματα που θα επηρεάσουν το απόρρητο του. Η λειτουργία συγκεντρώνει δεδομένα για το πώς χρησιμοποιούνται οι συσκευές και αναλύει τους πιθανούς τρόπους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τρίτους, όχι μόνο ως προς τις εφαρμογές, αλλά και ως προς τις συνδέσεις σε δίκτυα, αναλύοντας καθημερινά 400 εκατομμύρια συνδέσεις.

Επίσης, ελέγχει συνδέσεις SSL που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Andrοid συσκευές και ιστοσελίδες, διασφαλίζοντας ότι η ακεραιότητα της δήθεν κρυπτογραφημένη επικοινωνία παραμένει ασφαλής. Η επιτυχία της λειτουργίας αυτής πέρσι, ήταν να ελέγχει για SSLv3 επιθέσεις μετά την ανακάλυψη του POODLE.

Σύμφωνα με τον Chris Czub, ερευνητή ασφαλείας της Duo Security, οι λειτουργίες αυτές έδωσαν στη Google ένα πολύ δυνατό όπλο, στην αντιμετώπιση επιθέσεων και στην προστασία των χρηστών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS