ΑρχικήinetΜεταφορά bookmarks με το παλιό τρόπο

Μεταφορά bookmarks με το παλιό τρόπο

bookmarks

Το μενού και τα εργαλεία των bookmarks στους σύγχρονους browsers, δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ, αλλά έχει αυτοματοποιηθεί ο συγχρονισμός, ώστε να διαμοιράζονται σε όλες τις συσκευές του χρήστη. Το Firefox Sync, αλλά και το Google Sync, απαιτούν λογαριασμό του χρήστη, ώστε η λειτουργία να γίνει διαθέσιμη, καθώς επίσης και να παραμείνει ο χρήστης συνδεδεμένος στο λογαριασμό του.

Για περιπτώσεις όμως που κάποιος χρήστης θελήσει να μεταφέρει τα bοokmarks του, χωρίς τη χρήση της λειτουργίας Sync, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το παλιό τρόπο μεταφοράς, που ίσως λίγοι είναι αυτοί που τον γνωρίζουν σήμερα. Η μέθοδος αυτή μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκη και να υστερεί του Sync, εξαιτίας του ότι θα μεταφέρει μόνο τα bookmarks που είναι ήδη στο φάκελο και όχι τα μελλοντικά, αλλά έχει και ορισμένα πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, εκτός της ιδιωτικότητας που προσφέρει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και αν ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Γενικότερα οι περισσότεροι browsers επιτρέπουν την εξαγωγή των bοokmarks σε μορφή HTML αρχείου, ως μια λίστα με links οι περισσότεροι browser υποστηρίζουν.

Στον Chrome, για παράδειγμα, μέσω του shortcut Ctrl-Shift-o, ανοίγει ο Bookmark manager. Από εκεί ο χρήστης μπορεί να επιλέξει «Export Bookmarks to HTML file». Στο νέο browser του νέου συστήματος ο χρήστης ανοίγει πάλι το Bookmark manager και επιλέγει «Import bookmarks from HTML file». Από το νέο παράθυρο μπορεί να επιλέξει τη τοποθεσία που έχει αποθηκεύσει το HTML αρχείο που έκανε export και να περάσει τα links στο νέο browser. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία χωρίς να χρειάζεται login σε κάποιο λογαριασμό ή σύνδεση στο Internet.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS