ΑρχικήsecurityΝέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

– Στους υπολογιστές τους βρέθηκαν 650.000 αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο με παιδική πορνογραφία που προκαλούν σοκ
– Ο δόκιμος αστυφύλακας αποπέμφθηκε από τη Σχολή γιατί είχε παρενοχλήσει ανήλικο
– Βασανισμούς παιδιών, ακόμη και κτηνοβασίες στο πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν οι αρρωστημένοι χρήστες της ιστοσελίδας

Σοκ, οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την νέα υπόθεση διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, στην οποία εμπλέκονται τουλάχιστον δύο Έλληνες.

Το υλικό που διακινούνταν από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στην οποία ήταν συνδρομητές οι δύο Έλληνες, είναι ανατριχιαστικό, αφού περιλάμβανε ακόμη και φωτογραφίες και βίντεο με βασανισμούς παιδιών, ακόμη και με κτηνοβασίες…

Πρόκειται για έναν 35χρονο γιατρό, ουρολόγο-παθολόγο από το Νέο Ηράκλειο και έναν 27χρονο απότακτο δόκιμο αστυφύλακα, ο οποίος είχε αρρωστημένο παρελθόν… Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος αποπέμφθηκε από τη Σχολή του, γιατί έφτασαν πληροφορίες ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικο. Φαίνεται όμως ότι ούτε αυτό τον συντάραξε…

Στους υπολογιστές τους, βρέθηκαν 650.000 αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο, με πολύ σκληρό υλικό με θέμα παιδική πορνογραφία.

Οι δυο τους συνελήφθησαν σε Αττική και Πειραιά, από τις ελληνικές αρχές, μετά από συνεργασία με τη Europol και το FBI.

για παιδική πορνογραφία

Διεθνής κινητοποίηση για την ιστοσελίδα της φρίκης

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν ξεκίνησε έρευνα των αμερικανικών αρχών για ιστοσελίδα που βρίσκεται στο εξωτερικό και στην οποία υπήρχε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και παιδική πορνογραφία.

Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονταν Έλληνες χρήστες του διαδικτύου. Ακολούθησε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το FBI, προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη διαχείρισης για τους λογαριασμούς, που είχαν δημιουργήσει οι δράστες στην επίμαχη ιστοσελίδα.

Μετά από ψηφιακή έρευνα, ζητήθηκε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών και ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι δράστες, ως διαχειριστές των επίμαχων λογαριασμών.

Σε επιχείρηση που έγινε το πρωί της Δευτέρας στα σπίτια των δύο Ελλήνων, σε Αττική και Πειραιά εντοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία -συνολικού μεγέθους άνω του 1 Terabyte με σκληρό υλικό με θέμα την παιδική πορνογραφία και οι δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :
πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και φορητός Η/Υ .
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις.

Συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται κι άλλοι Έλληνες στην επίμαχη ιστοσελίδα .

 

Πηγή: newsit.gr

 

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Αποστέλλοντας Ε-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Καλώντας στον αριθμό: 111 88

Μέσω της εφαρμογής (application) για smartphones iOS και android: CYBERKID.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS