ΑρχικήsecurityΡώσοι Hackers μπήκαν στο Λευκό Οίκο

Ρώσοι Hackers μπήκαν στο Λευκό Οίκο

Λευκό Οίκο

Είδηση της τελευταίας στιγμής από το CNN, αναφέρει ότι Ρώσοι hackers φέρεται να παραβίασαν το δίκτυο στο Λευκό Οίκο, αποκτώντας πρόσβαση στο προσωπικό, και μη διαθέσιμο στο κοινό, πρόγραμμά του Προέδρου Obama. Αμερικανοί ανώτεροι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πρόκειται για τη πιο εξελιγμένη κυβερνοεπίθεση που έγινε ποτέ εναντίων των κυβερνητικών δικτύων της χώρας.

Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι οι hackers απέκτησαν πρόσβαση μόνο σε αδιαβάθμητες πληροφορίες και άσχετες με το πρόγραμμα του Προέδρου, και ότι η επίθεση ανιχνεύτηκε έγκαιρα και αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Το ανησυχητικό είναι ότι η επίθεση αυτή ακολουθεί τη προ μηνών επίθεση στο State Department, με τη μέθοδο phishing. Τότε ένας κυβερνητικός υπάλληλος, άνοιξε ένα link σε email, το οποίο φαινόταν να αφορά κρατικά θέματα, αλλά γέμισε με malware τον υπολογιστή του, μέσω των οποίων οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση όχι μόνο στο δίκτυο της κυβέρνησης, αλλά και σε εκατοντάδες υπολογιστές σε όλη τη χώρα.

Ο Ben Rhodes, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Obama, αναφέρει σε συνέντευξη του στο CNN, ότι στο Λευκό Οίκο χρησιμοποιούν ξεχωριστό δίκτυο ασφαλείας για τα απόρρητα δεδομένα, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλες τις Κυβερνήσεις, αλλά και σε μεγάλες πολυεθνικές, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

Ακολουθεί το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Rhodes στο Cnn.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS