ΑρχικήsecurityΤο LG λογισμικό απενεργοποιεί το UAC των Windows

Το LG λογισμικό απενεργοποιεί το UAC των Windows

UAC των Windows

Ο Γερμανός προγραμματιστής Christopher Bachner ισχυρίζεται ότι το λογισμικό LG απενεργοποιεί το User Account Control (UAC), θέτοντας τα Windows σε κίνδυνο προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Το User Account Control το είδαμε πρώτη φορά με τα ακατονόμαστα Windows Vista και από τότε είναι διαθέσιμο σε όλες τις νεότερες πλατφόρμες της Microsoft. Το UAC αυξάνει την ασφάλεια, περιορίζοντας τις εφαρμογές από το να έχουν πρόσβαση στα προνόμια των χρηστών, εκτός βέβαια αν ο διαχειριστής το επιτρέψει.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η Microsoft «ακόμη και αν χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό διαχειριστή, οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν στον υπολογιστή σας χωρίς να το γνωρίζετε, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη malware και spyware. Επίσης δεν μπορεί να γίνει καμιά αλλαγή από μια εγκατάσταση στον υπολογιστή σας».

Ο Bachner αναφέρει ότι η προστασία αυτή απενεργοποιείται αθόρυβα, από το λογισμικό της LG, σε μια προσπάθεια να κάνει την εμπειρία του χρήστη ομαλότερη.

«Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς οι εφαρμογές που δεν πρέπει να τρέξουν με δικαιώματα διαχειριστή, εκτελούνται με δικαιώματα διαχειριστή. Για παράδειγμα, ο browser μου έτρεχε κάθε φορά με πλήρη δικαιώματα διαχειριστή,» αναφέρει ο Bachner.
«Θύμωσα γιατί θα περίμενα περισσότερα από μια τέτοια μεγάλη εταιρεία
«Η μόνη λύση σε αυτό είναι να καταργήσετε την εγκατάσταση του λογισμικού της LG και να ενεργοποιήσετε ξανά το UAC.»

Η απενεργοποίηση του UAC επηρεάζει όλους τους οικιακούς χρήστες. Οι διαχειριστές συστημάτων βέβαια έχουν άλλους τρόπους για τον περιορισμό της πρόσβασης σε λογαριασμούς διαχειριστή γιατί, η άμεση έγκριση των Windows μπορεί να είναι το τελευταίο βήμα για την πρόληψη της εκτέλεσης ενός κακόβουλου λογισμικού.

Αλλά οι μη έμπειροι χρήστες είναι σε κίνδυνο γιατί με απενεργοποιημένο το UAC οι συγγραφείς κακόβουλου λογισμικού κάνουν στην κυριολεξία πάρτι στους υπολογιστές τους.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS