ΑρχικήUpdatesΤο Calligra 3.0 μεταβαίνει σε Qt 5 και KDE Frameworks 5

Το Calligra 3.0 μεταβαίνει σε Qt 5 και KDE Frameworks 5

Δεν υπάρχει καμία είδηση σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του Calligra 3.0

Calligra

Ένας προγραμματιστής του CaΙΙigra έγραψε ένα ενδιαφέρον post στο blog του στο οποίο ενημερώνει τους χρήστες για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην μεταφορά της σουίτας γραφείου KDE στην επόμενη γενιά τεχνολογιών KDE Frameworks 5 και Qt 5 που χρησιμοποιούνται στο περιβάλλον εργασίας KDE Plasma 5.

Η μεταφορά της επικείμενης σουίτας CaΙΙigra 3.0 στις τεχνολογίες που αναφέρονται παραπάνω, έχει ξεκινήσει ήδη από το Μάρτιο, όταν κυκλοφόρησε το CaΙΙigra 2.9.0. Ως εκ τούτου, το CaΙΙigra 3.0 θα αποτελεί την πρώτη έκδοση του γνωστού project που βασίζεται σε Qt 5 και το KDE Frameworks 5.

Ωστόσο, ενώ οι προγραμματιστές του CaΙΙigra θα πρέπει να εργάζονται σκληρά πάνω στη σουίτα, δεν θα προστεθούν νέες λειτουργίες σε οποιοδήποτε από τα components που θα περιλαμβάνονται.

Ενώ ορισμένα ζητήματα με το Oxygen icon theme εξακολουθούν να υπάρχουν, οι προγραμματιστές αναφέρουν ότι οι λειτουργίες Stage, Words και Sheets έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία υπό τα Qt 5 και το KDE Frameworks 5.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι ορισμένα άλλα components λειτουργούν κανονικά, όπως το CaΙΙigra ODT plugin (Open Document Format) για το Okular document viewer και το φίλτρο εισαγωγής CaΙΙigra DOC, τα οποία σε συνδυασμό κάνουν την εφαρμογή Okular να εμφανίζει ένα δείγμα αρχείου DOC.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία κατά την οποία η σουίτα CaΙΙigra 3.0 θα κυκλοφορήσει επίσημα. Οι προγραμματιστές είναι αισιόδοξοι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

“Δεν έχω ιδέα για το πότε το CaΙΙigra 3.0 θα είναι καλό να κυκλοφορήσει. Θα γίνει όταν είναι να γίνει. Θα εργαστούμε σκληρά για να το επιτύχουμε εντός του έτους. Θα ήταν ωραίο να κυκλοφορήσει το 2ο τρίμηνο. Εντός τους 3ου τριμήνου θα ήταν πιο ρεαλιστικό.”, αναφέρει ο υπεύθυνος του έργου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS