ΑρχικήsecurityΥποκλοπή στοιχείων από κάρτες American Express

Υποκλοπή στοιχείων από κάρτες American Express

American Express

Μετά από μια έρευνα που διεξήχθη από τις Αρχές, ανακαλύφθηκε ότι πληροφορίες που ανήκουν σε κατόχους καρτών American Express ήταν εκτεθειμένες σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Τα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές να διεξάγουν την έρευνα και το πώς μπορεί να στοιχεία αυτά να κατέληξαν στα χέρια των απατεώνων, δεν έχουν διευκρινιστεί. Επίσης αδιευκρίνιστο είναι εάν η American Express βοήθησε την έρευνα.

Από την έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 500 άτομα στην Καλιφόρνια επηρεάστηκαν από το περιστατικό. Όλα τα άτομα που επηρεάζονται θα λάβουν μια επιστολή κοινοποίησης, εάν δεν έχουν ήδη, όπως απαιτείται από το νόμο Καλιφόρνιας.

Οι πληροφορίες που βρέθηκε ότι επηρεάστηκαν περιλαμβάνουν τον αριθμό λογαριασμού American Express της κάρτα, το όνομα του κατόχου, καθώς και την ημερομηνία λήξης της κάρτας, και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης (SSN).

Ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης SSN, και το όνομα του κατόχου, επαρκούν ως στοιχεία για τους απατεώνες ώστε να βγάλουν κέρδος από αυτά τα στοιχεία, εκμεταλλευόμενοι τις φορολογικές δηλώσεις των ατόμων. Οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών, εμπορεύονται online σε website του deep web. Για τα δεδομένα αυτά είναι πολύ πιθανό, όπως αναφέρουν οι Αρχές να χρησιμοποιήθηκε μια phishing τύπου μέθοδος για την υποκλοπή τους.

Η American Express έχει λάβει ήδη μέτρα για να περιορίσουν το κίνδυνο από το περιστατικό. Επίσης η εταιρεία τοποθέτησε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης των πιστωτικών καρτών, το οποίο θα στέλνει μια ειδοποίηση σε περίπτωση ύποπτης δραστηριότητας.

Οι αποδέκτες της επιστολής από την AMEX, δε θα χρεωθούν τυχόν χρεώσεις της κάρτας τους κατά τη διάρκεια του περιστατικού και επίσης θα λάβουν ένα χρόνο δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία ασφαλείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS