ΑρχικήsecurityΚρυμμένο κακόβουλο λογισμικό σε πλαστές σελίδες παιχνιδιών στο Steam

Κρυμμένο κακόβουλο λογισμικό σε πλαστές σελίδες παιχνιδιών στο Steam

Steam

Οι gamers που κατεβάζουν απ’ το Steam θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για ψεύτικες σελίδες παιχνιδιών ύστερα απ’ τον εντοπισμό πληθώρας τέτοιων σελίδων-κλώνων με κρυμμένο κακόβουλο λογισμικό που βρέθηκαν στην υπηρεσία, σύμφωνα με το Magazine SC.

Ένας αριθμός πλαστών λιστών με παιχνίδια που βρέθηκαν πρόσφατα στην ενότητα “Concepts” του Steam, φαίνονται σαν γνήσια παιχνίδια αλλά μόλις με ένα κλικ συνδέουν τον χρήστη με μολυσμένα με κακόβουλο λογισμικό download sites. Οι σελίδες φτιάχτηκαν πειστικά ώστε να μοιάζουν αυθεντικές και να ξεγελούν τους χρήστες.

Μια τέτοια πλαστή σελίδα προσποιούνταν πως είναι το παιχνίδι “Octopus City Blues” του indies studio Ghost in a Bottle. Παρότι οι προγραμματιστές ανέφεραν την απάτη αμέσως μόλις την διαπίστωσαν, η σελίδα εξακολουθεί να βρίσκεται online και επικίνδυνη!

Ο Firas Assaad σχεδιαστής του Octopus City Blues, δήλωσε πως ανέφερε την ιστοσελίδα αμέσως μόλις την εντόπισε σημειώνοντας μάλιστα πως ο ίδιος είναι ο δημιουργός της και συμβούλευσε τους χρήστες να κάνουν το ίδιο, όμως η σελίδα βρίσκεται ακόμη online. Υπήρχαν μόνο κάποια σχόλια που προειδοποιούσαν τον κόσμο, αλλά φαίνεται πως διαγράφθηκαν. Ο Firas ανησυχεί πως θα πρέπει να λάβει πιο ισχυρά μέτρα αν η σελίδα εξακολουθεί να μένει online.

Άλλες αντίστοιχες πλαστές σελίδες έχουν εντοπιστεί για τα παιχνίδια “Street Fist2” και “Garlock Online”. Η δεύτερη μάλιστα φαίνεται να είναι online από τον Μάρτη!

Το online gaming εξακολουθεί να είναι πρωτεύων στόχος για τους cyber-criminals και οι χρήστες του Steam είχαν στοχοποιηθεί ξανά με phising scam, γι’ αυτό οι χρήστες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν παίζουν online.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS