ΑρχικήsecurityΔιεθνής επιχείρηση κατά του Beebone Botnet

Διεθνής επιχείρηση κατά του Beebone Botnet

Beebone Botnet

Διεθνής Επιχείρηση για την αντιμετώπιση του Beebone Botnet

Μια πολυεθνική ομάδα δράσης, που αποτελείται από το European Cybercrime Centre (EC3) και το Joint Cybercrime Action Taskforce (J-CAT), το FBI και το Dutch National High Tech Crime Unit, ιδρύθηκε πρόσφατα με στόχο την αντιμετώπιση του Beebone (AAEH) botnet, έναν downloader ιού που παραλύει την άμυνα ενός υπολογιστή με τη λήψη διαφόρων malwares.

Οι ιδιωτικές εταιρείες Intel Security, Kaspersky και Shadowserver ήταν επίσης παρούσες στις διαβουλεύσεις σχετικά με την καταστροφή του πολυμορφικού downloader που σύμφωνα με τις πηγές, έχει επηρεάσει 12.000 υπολογιστές μέχρι σήμερα.

Η επιχείρηση αυτή «ρούφηξε» το botnet αναγνωρίζοντας τα domain names και τις διευθύνσεις των εμπλεκόμενων μερών και δρομολογώντας στη συνέχεια την κυκλοφορία του.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο έχουν κινητοποιηθεί για να έρθουν σε επαφή με τα θύματα του botnet. Ο αριθμός των θιγόμενων μερών είναι μικρότερο στην περίπτωση αυτή, αλλά το botnet έχει κριθεί από τους ειδικούς ότι είναι πολύ περίπλοκο.

Η επιχείρηση διεξήχθη με επιτυχία μετά την οποία, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Λειτουργιών της Europol, Wil van Gemert, δήλωσε: “Αυτή η επιτυχημένη λειτουργία αναδυκνείει τη σημασία της συνεργασίας των διεθνών φορέων επιβολής του νόμου με τον ιδιωτικό τομέα για την καταπολέμηση της παγκόσμιας απειλής της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο.”

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να καταπολεμήσουμε τα botnets και να διαταράξουμε τις βασικές υποδομές που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες hackers του κυβερνοχώρου με σκοπό την διάπραξη μιας μεγάλης ποικιλίας εγκλημάτων. Μαζί με τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εταίρους σε όλο τον κόσμο, στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους ανά τον κόσμο από αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες. “

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS