ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη ο ληστής που αποκάλυψε τα σχέδιά του στο Facebook

Συνελήφθη ο ληστής που αποκάλυψε τα σχέδιά του στο Facebook

Facebook
Ένας 32χρονος άνδρας καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, αφότου αποκάλυψε τα σχέδια του για ληστεία μέσω ενός post στο Facebook

 

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να διηγηθούν κάποιες από τις περισσότερο ή λιγότερο σημαντικές καθημερινές τους δραστηριότητες. Δεδομένου όμως ότι σχεδόν ο καθένας μπορεί να δει τις online δημοσιεύσεις σας, μερικές φορές είναι καλύτερο να κρατάτε πράγματα για τον εαυτό σας. Ειδικά εάν σχεδιάζετε μια ένοπλη ληστεία.

Ο 32χρονος Αndrew Hennells αποφάσισε να καυχηθεί στο διαδίκτυο για τα σχέδιά του να ληστέψει ένα κατάστημα, χωρίς να υπολογίσει ότι η αστυνομία θα μπορούσε να εντοπίσει την ανάρτησή του και να τον συνδέσει με την εγκληματική ενέργεια.

Στην πραγματικότητα χρειάστηκαν μόνο 15 λεπτά για τις αρχές για να εντοπίσουν τον δράστη, από τη στιγμή που καυχήθηκε στο Facebook για το εγχείρημά του. O άνδρας δημοσίευσε το ακόλουθο post: “Doing. Tesco. Over.”, ενώ προηγουμένως είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για την κλοπή.

Επιπλέον, η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε τον 32χρονο κατά τη διάρκεια της ληστείας, και επειδή δεν φορούσε μάσκα για να κρύψει το πρόσωπό του, η αστυνομία δεν δυσκολεύτηκε να τον αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες του στο Facebook.

Εάν ωστόσο δεν είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του, ίσως θα είχε καταφέρει να ξεφύγει με το ποσό των 410 δολαρίων (€ 566) που κατάφερε να αποσπάσει από έναν φοβισμένο υπάλληλο στα Tesco.

Τώρα ο άνδρας θα περάσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη φυλακή, καθώς η “ομολογία” του στο Facebοοk σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ενοχοποιητικά στοιχεία, συνέβαλαν στην έκδοση καταδικαστικής απόφασης. Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα, ο 32χρονος είχε καταδικαστεί το 2012 για μια ακόμη ληστεία στη Γερμανία, και είχε εκτίσει 18μηνη ποινή φυλάκισης.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS