ΑρχικήsecurityTo TV5Monde δέχθηκε επίθεση από Ισλαμιστές hackers

To TV5Monde δέχθηκε επίθεση από Ισλαμιστές hackers

To TV5Monde

To TV5Monde δέχθηκε επίθεση από Ισλαμιστές hackers

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5ΜΟΝDΕ ανέφερε ότι έχει υποστεί μια «άνευ προηγουμένου» επίθεση από χάκερς και ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος (IS).

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει ότι το ίδιο το TV station, το website και τα social media accounts, όλα δέχτηκαν επίθεση

Οι χάκερ δημοσίευσαν επίσης έγγραφα που υποτίθεται ότι είναι τα δελτία ταυτότητας των συγγενών των Γάλλων στρατιωτών που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις ενάντια του Ισλαμικού κράτους.

Η TV5ΜΟΝDΕ ανέκτησε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους των sites της περίπου δύο ώρες μετά την αρχή της επίθεσης.

Ο ψηφιακός διευθυντής της, Helene Zemmour, χαρακτήρισε την επίθεση αυτή “πρωτοφανή και μεγάλης κλίμακας”.

Ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε από τους hackers στο Facebook του TV5ΜΟΝDΕ αναφέρει: “Το CyberCaliphate συνεχίζει την cyberjihad του ενάντια στους εχθρούς του ισλαμικού κράτους.”

Αντικατέστησαν επίσης  τις εικόνες προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα του TV5ΜΟΝDΕ με την εικόνα ενός μασκοφόρου ισλαμιστή πολεμιστή.

TV5ΜΟΝDΕ

Η Γαλλία είναι μέρος της αμερικανικής συμμαχίας και διεξάγει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Τον Ιανουάριο, οι λογαριασμοί του Twitter και του YouTube της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ επλήγησαν από  χάκερς του Ισλαμικού κράτους. Αλλά η Centcom ανέφερε  ότι ήταν ένας “cyber-vandalism” και όχι μια σοβαρή παραβίαση των δεδομένων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS