ΑρχικήsecurityΑυξάνεται η αφαίρεση των εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αυξάνεται η αφαίρεση των εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Το IWF εντόπισε περισσότερα παραδείγματα με εικόνες παιδικής κακοποίησης αφότου άρχισε να ψάχνει.

Αυξάνεται η αφαίρεση των εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ένας watchdog για την κακοποίηση των παιδιών δήλωσε ότι βοήθησε στον εντοπισμό και την απομάκρυνση περισσότερων από το διπλάσιο του αριθμού των αναμφίβολα σεξουαλικών ιστοσελίδων που απεικονίζει νέους το 2014, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το Internet Watch Foundation (IWF) στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι βοήθησε στην απομάκρυνση 31.266 σελίδων το περασμένο έτος, σε σύγκριση με τις 13.182 που απομακρύνθηκαν το 2013.

Ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις, κάθε διεύθυνση περιείχε περισσότερες από μία φωτογραφίες ή βίντεο. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν αποδεικνύουν ότι κατ ‘ανάγκην αυξάνεται η παράνομη δραστηριότητα.

Αντ ‘αυτού, μπορεί απλά να αντανακλά το γεγονός ότι η φιλανθρωπία προχώρησε πρόσφατα σε μια προληπτική προσέγγιση, αναζητώντας εικόνες κακοποίησης παιδιών και όχι ενεργώντας μόνο βάσει αναφορών των άλλων.

Το IWF κατάφερε το συγκεκριμένο επίτευγμα καθώς οι τέσσερις μεγαλύτεροι παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου διέθεσαν επιπλέον £ 1 εκατ. σε τέσσερα χρόνια για τη χρηματοδότηση των προσπάθειών του.

Εάν το υλικό φιλοξενείται στο εξωτερικό, ο οργανισμός αυτός ενημερώνει τις τοπικές αρχές και στη συνέχεια, κυνηγά τις καταγγελίες μέχρι να αφαιρεθεί το υλικό.

«Η ικανότητά μας να αναζητούμε ενεργά εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, δημιούργησε ένα σημαντικό βήμα προς την αλλαγή στην αποτελεσματικότητα του IWF”, δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος Susie Hargreaves.

Η ετήσια έκθεση αναφέρει:

  •     Λιγότερο από το 0,3% των ιστοσελίδων που ανιχνεύθηκαν φιλοξενούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο
  •     56% φιλοξενήθηκαν στη Βόρεια Αμερική
  •     41% φιλοξενήθηκαν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας

Το IWF είπε οτι οι image-hosting πλατφόρμες που δημιουργούν μία συγκεκριμένη διαδικτυακή σύνδεση όταν ένα αρχείο αποστέλλεται, ήταν ο πιο κοινός τύπος κατάχρησης υπηρεσίας που αντιμετώπισε, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 63% των παράνομων σελίδων που ανιχνεύθηκαν.

Τέτοια συστήματα συνήθως δημιουργούν αυτό που φαίνεται να είναι μια τυχαία σειρά από αριθμούς και χαρακτήρες, όπως η διεύθυνση, καθιστώντας δυσκολότερο τον εντοπισμό εκείνων που μοιράζονται το υλικό.

«Υπάρχει πολλή έρευνα που γίνεται για την αυτόματη ανίχνευση των εικόνων και για το ποιες λέξεις-κλειδιά να αναζητήσουμε στο σχετικό κείμενο,” δήλωσε ο καθηγητής Alan Woodward, ο οποίος συμβουλεύει την Europol σχετικά με το θέμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS