ΑρχικήinetΗ δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών πρώην θεωρείται πλέον αδίκημα!

Η δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών πρώην θεωρείται πλέον αδίκημα!

δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών

Νέος νόμος θεσπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών πρώην με σκοπό την εκδίκηση, θεωρείται πλέον αδίκημα!

Αν σχεδίαζες να εκδικηθείς κάποιον/α πρώην δημοσιεύοντας γυμνές φωτογραφίες του/της online, τότε ίσως καλύτερα να το ξανασκεφθείς!

Ο νέος νόμος ορίζει ξεκάθαρα πως η δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών κάποιου ή με σεξουαλικό περιεχόμενο χωρίς την συγκατάθεσή του και με σκοπό την πρόκληση άγχους, θεωρούνται πλέον ποινικό αδίκημα και θα τιμωρούνται ως τέτοιο, σύμφωνα με το Telegraph.

Μετά τις πολλαπλές περιπτώσεις των ατόμων που παραδέχθηκαν πως έχουν πέσει θύματα τέτοιου είδους κατάχρησης, επόμενο ήταν να θεσπιστεί ένας και αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, δεδομένου μάλιστα του ότι οι περισσότερες εκ των περιπτώσεων συμπεριλάμβαναν ανήλικους.

Το νεότερο αγόρι που κατηγορήθηκε για τέτοια προσβολή ήταν μόλις δεκατεσσάρων και η φερόμενη πρώην του μόλις 15 χρονών. Παραδέχτηκε πως του είχε στείλει φωτογραφίες με τέτοιο περιεχόμενο αλλά χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.

Οι αρχές περιμένουν να μειωθεί το φαινόμενο μετά την θέσπιση του σχετικού νόμου, που ορίζει επίσης πως όχι μόνο η αποστολή φωτογραφιών ακατάλληλου περιεχομένου, αλλά και κάθε μήνυμα που αποστέλλεται με πρόθεση να προκαλέσει δυσφορία ή ανησυχία θα τιμωρείται στο εξής.

Ακόμα κι αν οι φωτογραφίες δημοσιεύονται online, στα social media, ή κατευθείαν σε τρίτο πρόσωπο οι κατηγορίες δεν αλλάζουν και στο άτομο που τις στέλνει μπορεί να επιβληθεί ποινή έως και 2 χρόνια.

Ωστόσο αυτός ο νέος νόμος δεν ενθαρρύνει την αποστολή γυμνών φωτογραφιών σε τρίτους καθώς είναι πολύ πιθανόν να πέσουν σε λάθος χέρια. Γι’ αυτό και οι αρχές συμβουλεύουν τον κόσμο να μην προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις.

Ο νόμος θεσπίστηκε με την ελπίδα να επιστήσει την προσοχή σχετικά με το ζήτημα και να αποτρέψει «πικραμένους» πρώην από τέτοιες ανόητες εκδικητικές μεθόδους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS