ΑρχικήinetΕυρώπη Vs. Google: Σήμερα το κατηγορητήριο

Ευρώπη Vs. Google: Σήμερα το κατηγορητήριο

Ευρώπη Vs. Google: Σήμερα το κατηγορητήριο

Ευρώπη Vs. Google: Σήμερα το κατηγορητήριο

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, η ρυθμιστική ανταγωνισμού στην Ευρώπη ήταν έτοιμη να κινηθεί εναντίον της Google. Οι κατηγορίες εναντίον της αμερικάνικης εταιρείας του διαδικτύου είναι βασισμένες σε μία έρευνα που πραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια, η οποία έχει σταματήσει τρεις φορές πυροδοτώντας πολιτικές θύελλες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal ο ρυθμιστής ανταγωνισμού στην Ευρώπη φέρεται να σχεδιάζει να καταθέσει, σήμερα Τετάρτη, το πρώτο επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της Gοοgle γιατί παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Οι κατηγορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο θα είναι οι πρώτες σημαντικές μετά την περίπτωση της Microsoft που έχει ήδη καταδικασθεί από την ίδια ομάδα πριν από μια δεκαετία.

Το Recode ανέφερε επίσης ότι σήμερα η Margrethe Vestager, η οποία ανέλαβε Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ το Νοέμβριο, πετάει για τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη και μπορεί να κάνει μια δήλωση μετά τη συνάντηση των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπόθεση εναντίον της Microsoft πήρε πάνω από δεκαέξι χρόνια να ολοκληρωθεί αφού μετά από την αρχική καταγγελία το 1993 το ψήφισμα και η ανακοίνωση για το τελικό πρόστιμο ήρθε το 2004. Η Αντιμονοπωλιακή Ένωση της Ευρώπης είχε ορίσει τότε, ένα πρόστιμο που έφτανε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η εταιρεία τα πλήρωνε μέχρι το και το 2012.
Οπότε η περίπτωση της Google είναι πιθανό να χρειαστεί ένα εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί πλήρως.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS