ΑρχικήinetTwitter: Έκλεισε 10.000 λογαριασμούς συνδεδεμένους με το ISIS

Twitter: Έκλεισε 10.000 λογαριασμούς συνδεδεμένους με το ISIS

Twitter shuts down 10,000 ISIS

Το Twitter ισχυρίζεται ότι έχει κλείσει πάνω από 10.000 λογαριασμούς που συνδέονται με το ISIS.

Σύμφωνα με τους New York Times, η ξαφνική εξαφάνιση των λογαριασμών του Τwιtter  που συνδέονται με την ομάδα – επίσης γνωστό ως Islamic State, ISIL και Daesh – και τους υποστηρικτές του, παρατηρήθηκε  πρόσφατα από ακτιβιστές και εμπειρογνώμονες που παρακολουθούν τέτοιου είδους κινήσεις στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος του Τwιtter την περασμένη βδομάδα, επιβεβαίωσε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι το τμήμα παραβιάσεων  είχε πράγματι αναστείλει περίπου 10.000 λογαριασμούς σε μία ημέρα “για tweeting βίαιες απειλές”.

Ο εκπρόσωπος του Τwιtter , ο οποίος μίλησε ανώνυμα, αποδίδει το κύμα του «κλεισίματος» των λογαριασμών στους αντιπάλους του ISIS που κάνουν μαζικά αναφορές για παραβίαση της πολιτικής:

Λάβαμε ένα μεγάλο πλήθος αναφορών.

 

Τον Φεβρουάριο, ακτιβιστές που συνδέονται με τους Anonymous, σε συνδυασμό με το RedCult, που ξεκίνησε το #OpISIS: μια προσπάθεια να διαταράξουν το ISIS μέσω του μηδενισμού των λογαριασμών e-mail τους, εκθέτοντας τους ισλαμιστές, και στοχεύοντας τα social media accounts που φέρεται ότι χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση με σκοπό την πρόσληψη και την προπαγάνδα.

Στις αρχές Μαρτίου, το Τwιtter έκλεισε τουλάχιστον 2000 συνδεδεμένους λογαριασμούς με το ISIS.

Το Twitter δεν επιτρέπει την καταχρηστική συμπεριφορά και τις βίαιες απειλές και έχει ένα πρωτόκολλο στην ιστοσελίδα του  για τις αναφορές  παραβιάσεων.

Κάποιοι αντι-ISIS ακτιβιστές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μαζικών αναστολών λογαριασμών, δεδομένου του πόσο εύκολο είναι να δημιουργήθεί ένας νέος λογαριασμός.

Ένας λογαριασμός, @turjuman123, φέρεται να έχει ανασταλεί 122 φορές και είναι τώρα στην 123η επανάληψη του αρχικού @turjuman λογαριασμού (αν και αυτός έχει επίσης έχει ανασταλεί τώρα).

Στην απάντησή του το Twitter δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να γνωρίζουμε πόσοι λογαριασμοί πραγματικά έχουν ανασταλεί:

 

Oι  Third party αναλυτές συνήθως υποτιμούν τον αριθμό των αναστολών, δεδομένου ότι δεν έχουν πρόσβαση στα εσωτερικά στοιχεία και δεν μπορούν να ακολουθήσουν 288 εκατομμύρια χρήστες που  tweetάρουν περίπου 500 εκατομμύρια φορές την ημέρα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS