ΑρχικήsecurityΕυάλωτα σημεία στα δίκτυα των αεροπλάνων κίνδυνος για "Αερο-Χάκερ"

Ευάλωτα σημεία στα δίκτυα των αεροπλάνων κίνδυνος για “Αερο-Χάκερ”

Χάκερ

Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία των Η.Π.Α., U.S. GAO, τα επιβατικά αεροπλάνα θα μπορούσαν να έχουν άλλο ένα ευάλωτο σημείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατική ενέργεια. Χάκερ θα μπορούσαν, θεωρητικά, να εισέλθουν στο σύστημα πλοήγησης του αεροπλάνου μέσω του ασύρματου συστήματος ψυχαγωγίας και να αποκλείσουν τους πιλότους από το χειρισμό του.

Το “US Government Accountability Office”, μία κρατική υπηρεσία προειδοποιεί την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) για τον πιθανό κίνδυνο, κάτι το οποίο προκαλεί αρκετό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες απειλές τζιχαντιστών για νέες τρομοκρατικές ενέργειες.

Εάν τα router και η καλωδίωση που χρησιμοποιείται για το ασύρματο δίκτυο επιβατών είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται για την δικτύωση του συστήματος πλοήγησης, τότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος κυβερνο-επίθεσης, σύμφωνα με την προειδοποίηση.

Το Αμερικανικό Κογκρέσο κάλεσε την FAA να προβεί σε ενέργειες για την αναβάθμιση των συστημάτων του, έτσι ώστε να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος που θα μπορούσε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε τρομοκράτη με ένα laptop να αναλάβει το χειρισμό του αεροσκάφους.

Πηγή: defencenet.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS