ΑρχικήinetBing vs Google η μεγάλη μάχη έχει ξεκινήσει

Bing vs Google η μεγάλη μάχη έχει ξεκινήσει

bing

Η Microsoft, με το Bing, είναι ίσως η μοναδική μεγάλη εταιρεία που προσπαθεί να ανταγωνιστεί τη Google, και να προσφέρει στους χρήστες μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης. Βάση πρόσφατων στατιστικών στοιχείων από το comScore, φαίνεται ότι τα καταφέρνει αρκετά καλά.

Η μηχανή αναζήτησης Bing εξακολουθεί να είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο σύστημα αναζήτησης στον κόσμο, και το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερε να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ για τη χρήση του, μέσα στο Μαρτίου του 2015. Συνολικά 20,1 % από τις αναζητήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, διενεργήθηκαν από το Βing, με τη Google όμως πρώτη με 64.4 %, και τρίτη τη Yahoo με 12.8 %.

Αν και στατιστικά η Google φαίνεται να έχασε ένα αμελητέο ποσοστό, από την άλλη πλευρά βλέπουμε τη ραγδαία αύξηση χρήσης του Βing.

H Microsoft δουλεύει συνεχώς, προκειμένου να κάνει το Βing, ένα ισχυρό αντίπαλο για τη Google, εξελίσσοντας το από μια απλή μηχανή αναζήτησης σε μια αυτόνομη πλατφόρμα, η οποία μάλιστα λειτουργεί πίσω από τη γνωστή πλέον Cortana, που σύντομα θα εμφανισθεί και στα Windows 10.

Ο πρώην CEO της εταιρείας Steve Ballmer είχε προβλέψει, λίγα χρόνια νωρίτερα, ότι κάποια στιγμή η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, θα γινόταν ο πιο ισχυρός αντίπαλος της Google και όπως φαίνεται αυτή η στιγμή έχει φτάσει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS