ΑρχικήHow ToΤο Μενού "Έναρξη" των Windows 10 μπορεί να αλλάξει με μερικά κλικ

Το Μενού “Έναρξη” των Windows 10 μπορεί να αλλάξει με μερικά κλικ

Το μενού “Έναρξη” των Windows 10 θα έρθει με live tiles όπως στην οθόνη εκκίνησης των Windows 8.1.

Windows 10 - μενού Έναρξη

Ωστόσο, πολλοί από τους χρήστες που θα αναβαθμίσουν από τα Windows 7 θέλουν μια πολύ “καθαρότερη” εμφάνιση και απλό σχεδιασμό, όπως ακριβώς και στην τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματός τους.

Είναι ήδη γνωστό ότι, εάν αφαιρέσετε όλα τα tiles από το μενού Έναρξη, γίνεται περισσότερο σαν εκείνο των Windows 7, αλλά στα Windows 10 build 10056, το σκοτεινό theme που είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει στην έκδοση RTM βοηθά ώστε όλα να φαίνονται καλύτερα και να είναι πιο εύκολα στη χρήση.

Το μενού Έναρξη χωρίς live tiles και με το σκοτεινό θέμα (dark theme) ενεργοποιημένο, φαίνεται ως μια καθαρή λίστα των εφαρμογών που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο εγκατεστημένο λογισμικό με μερικά μόνο κλικ.

Προφανώς, η Microsoft ελπίζει ότι κανείς δεν θα αφαιρέσει ποτέ τα live tiles από το μενού, αλλά μάλλον αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ειδικά επειδή τα Windοws 10 θα προσφέρονται ως δωρεάν αναβάθμιση στους χρήστες των Windows 7. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους χρήστες που θα μεταβούν στα Windοws 10 από τα Windows 7, είναι φυσικό να αναμένουμε ότι θα μετατρέψουν το μενού Έναρξη σε αυτό που είναι πιο εξοικειωμένοι.

Την ίδια στιγμή, οι επιλογές αλλαγής μεγέθους στο μενού, το κάνει πιο κατάλληλο για όλα τα μεγέθη οθόνης, οπότε ανεξάρτητα από τη συσκευή σας, το μενού “Έναρξη” θα ταιριάζει πολύ καλά.

Το μενού “Έναρξη” αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Microsoft να κατασκευάσει τα Windοws 10 με βάση τα σχόλια των πελατών, έτσι αναμένεται το νέο λειτουργικό σύστημα να έρθει με τα χαρακτηριστικά που ζητούνται από τους χρήστες και ότι θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους με ένα πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα τον σκοπό του προγράμματος Windows Insider, μια προσπάθεια που επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να κατεβάσει και να εγκαταστήσει τα Windοws 10 δωρεάν, προφανώς με τον κίνδυνο να περιέχουν σφάλματα.

Σχεδόν 3 εκατομμύρια χρήστες έχουν ήδη εγκαταστήσει τα Windοws 10 για δοκιμή και τα αριθμητικά δεδομένα αναμένεται να αυξηθούν καθώς πλησιάζουμε προς την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού συστήματος το καλοκαίρι του 2015.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS