ΑρχικήinetInnovating for Privacy: 27 Απριλίου η εκδήλωση για θέματα ασφαλείας

Innovating for Privacy: 27 Απριλίου η εκδήλωση για θέματα ασφαλείας

Innovating for Privacy: 27 Απριλίου η εκδήλωση για θέματα ασφαλείας

Innovating for Privacy: 27 Απριλίου η εκδήλωση για θέματα ασφαλείας

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 18:00-21:00, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ασφάλειας Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με το SecNews.gr, το δημοσιογραφικό δίκτυο oikomedia.com, την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, eellak.gr) και τη SciFY (www.scify.gr), διοργανώνουν εκδήλωση για θέματα ιδιωτικότητας, ασφάλειας προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και τις λύσεις που προσφέρει το ανοιχτό λογισμικό, στην Αίθουσα Συνεδρίων (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, (Καραολή & Δημητρίου 80 στον Πειραιά, χάρτης).

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση Innovating for Privacy θα είναι ο κ. Arjen Kamphuis, ειδικός σε θέματα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση Innovating for Privacy θα προλογίσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς κ. Χρήστος Ξενάκης, ο οποίος θα αναφερθεί σε δράσεις έρευνας και ανάπτυξης στο χώρο της ασφάλειας συστημάτων και δικτύων στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Kamphuis, θα αναφερθεί σε πρακτικά θέματα προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπως:

  1. τον έλεγχο της επεξεργασίας πληροφοριών στην Ελλάδα, υπό το φως των αποκαλύψεων του Edward Snowden, πρώην διαχειριστή πληροφοριακών συστημάτων για την Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).
  2. στο θέμα της μαζικής παρακολούθησης, στοχευμένης κλοπής και κατάχρησης δεδομένων των πολιτών από τις κυβερνήσεις αλλά και την εμπορική εκμετάλλευση των πληροφοριών από τρίτους.
  3. τις λύσεις αλλά και τα οφέλη που προσφέρει στα ελληνικά δημόσια ιδρύματα και τις ελληνικές επιχειρήσεις μια τεχνολογική πολιτική που βασίζεται στο ανοιχτό λογισμικό: με ποιο τρόπο η εγκατάσταση Ελληνικού λογισμικού αλλά και υπηρεσιών πληροφορικής, θα επιτρέψει την ανάπτυξη τοπικών θέσεων εργασίας, την επιχειρηματικότητα, και την ανάπτυξη της γνώσης και της καινοτομίας.

Θα ακολουθήσει εργαστήριο κατά το οποίο ο κ. Arjen Kamphuis θα επιδείξει μεθόδους και εργαλεία κρυπτογράφησης των ηλεκτρονικών συνομιλιών, emails και άλλων συναλλαγών.

Η εκδήλωση Innovating for Privacy απευθύνεται σε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, φοιτητές, δημοσιογράφους, πολίτες που ενδιαφέρονται για θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας στο διαδίκτυο, computer scientists, ITprofessionals και techpolicy makers, κτλ.

Η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη, για την καλύτερη οργανωση του χώρου παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Ο κ. Arjen Kamphuis είναι συν-ιδρυτής και Chief Technology Officer της Gendo. Σπούδασε Science & Policy στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και στο παρελθόν εργάστηκε για την IBM ως μηχανικός πληροφορικής και εκπαιδευτής σε θέματα πληροφορικής. Από το 2002, ο Arjen συμβουλεύει ανώτερα στελέχη εταιρειών F500 και πολλές κυβερνήσεις σε επίπεδο Υπουργικών Συμβουλίων, σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν στην Ευρώπη τα ανοιχτά πρότυπα και το ανοιχτό λογισμικό. Είναι ακόμα ορκωτός ελεγκτής και ειδικός σε θέματα ασφαλείας πληροφοριών. Πέρυσι συνέγραψε ένα εγχειρίδιο για την διαδικτυακή ασφάλεια και την προστασία των δημοσιογράφων που χρησιμοποιείται σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο με σκοπό την προστασία των πληροφοριοδοτών (whistleblowers) και των δημοσιογράφων από την παρακολούθηση των κυβερνήσεων. Ο τίτλος του βιβλίου είναι “Information Security for Journalists, Protecting your story, your source and yourself online” και εκδόθηκε από το Κέντρο για την Ερευνητική Δημοσιογραφία (Centre for Investigative Journalism). Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν πατώντας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Innovating for Privacy:

Ελίνα Μακρή

<tel:6981257150>

<mailto:elina.makri@oikomedia.com>

Έλενα Δημοπούλου

Υπεύθυνη επικοινωνίας SecNews.gr <https://www.secnews.gr/>

<tel:+302111984444>

<mailto:secnews@secnews.gr>

Δέσποινα Μητροπούλου (ΕΕΛ/ΛΑΚ)

Τηλ. 210 7474271

email: info@eellak.gr

Παραμείνετε συντονισμένοι στο SecNews.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση  Innovating for Privacy.

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS